Knappe zege Oranje op Italië

Oranje Dames
04 augustus 2022
Knappe zege Oranje op Italië

Het Nederlands team heeft de tweede wedstrijd op het toernooi om de Sardinië Cup met 12-9 gewonnen van gastland Italië. Na een zeer spannend duel waar beide ploegen elkaar drie periodes in evenwicht hielden, sloeg Oranje in het afsluitende speldeel keihard toe.

Dafne Bettini zette Italië in de vierder periode weliswaar eerst nog op voorsprong (8-9). Maar daarna scoorde het team van bondscoach Evangelos Doudesis vier keer op rij (Joustra, Keuning, Van de Kraats en nogmaals Keuning) en was de wedstrijd beslist.

De knappe zege van Oranje krijgt nog meer glans omdat Doudesis dit keer routiniers Vivian Sevenich en captain Sabrina van der Sloot aan de kant hield. Hierdoor mocht Iris Wolves voor het eerst in haar carrière als aanvoerster van Oranje aan een interland beginnen.


Laura Aarts lag de hele wedstrijd onder de lat bij Nederland.

Karakteristieken

Donderdag 4 augustus
Nederland – Italië 12-9
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-3, 4-1
Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 3, Simone van de Kraats 2, Kitty Lynn Joustra 2, Bente Rogge en Iris Wolves.

Woensdag 3 augustus

Nederland – Spanje 7-8
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-1, 1-3
Doelpunten Nederland: Kitty Lynn Joustra 2, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Vivian Sevenich, Rozanne Voorvelt en Nina ten Broek.

Speelschema Nederland:

Vrijdag 5 augustus
16.30 uur Griekenland – Nederland

Zaterdag 6 augustus
16.30 uur Nederland - Israël

Zondag 7 augustus
09.30 uur Nederland – Hongarije

Beeld:
Maartje Keuning, drie goals. (Foto OrangePicturesNL)
LEES MEER OVER

Lees ook

05 juni 2023
Het Griekse Vouliagmeni heeft twee Oranje-internationals aangetrokken: Brigitte Sleeking en Kitty-Lynn Joustra (foto bov…
05 juni 2023
Maxine Schaap maakt de overstap naar de Italiaanse competitie. De 22-jarige speelster verruilt ZV De Zaan na de zomer vo…