Laura Aarts naar CN Mataro

Oranje Dames
Laura Aarts naar CN Mataro

Laura Aarts (27) speelt komend seizoen bij CN Mataro. Zij geeft de Spaanse topclub een extra Nederlands tintje. Simone van de Kraats en Vivian Sevenich zijn er eveneens actief.

Op twee ‘tussenjaren’ bij UZSC na, speelde Aarts vanaf 2017 voor Dunaujvaros. Met de Hongaarse club won ze de nationale beker, Europese Supercup en LEN Trophy. De op het laatste WK uitgeroepen keepster van het toernooi vond het nu tijd voor een nieuwe stap.

“Bij Dunaujvaros is er momenteel een erg jong team en na vier jaar dezelfde plek ben ik toe aan een nieuwe omgeving. Door de speelsters bij Mataro zal ik heel erg worden uitgedaagd in de trainingen en daar ben ik nu juist naar op zoek.” Bij Mataro speelt Aarts overigens alleen de wedstrijden in de Champions League. In Spanje is er een regeling dat in de competitie maar vier buitenlanders mogen meedoen, waarvan maximaal twee uit hetzelfde land. Met Van de Kraats en Sevenich zijn de Hollandse plekjes daarmee bezet. “Ik speel dus minder wedstrijden, maar met de uitdaging in de trainingen en de wedstrijden op hoog niveau in de Champions League vonden Eva (bondscoach Evangelos Doudesis, red.) en ik het een juiste keuze voor mij. We hebben een ontzettend sterk team en ik heb er super veel zin in. Laat die volgende titel maar komen!”

Aarts begon haar waterpolocarrière bij het Nijmeegse Aqua-Novio ’94. Op 14-jarige leeftijd maakte zij de overstap naar Polar Bears. Voordat zij in 2017 naar Hongarije vertrok speelde ze ook nog drie seizoenen bij UZSC. Met de Utrechtse club won ze de Nederlandse titel, de KNZB Beker en de Supercup.

Met de overstap van Aarts naar Mataro groeit de Nederlandse enclave in en rondom Barcelona tot acht speelsters. De overige speelsters in Spaanse dienst zijn Maartje Keuning (CN Sabadell), Sabrina van der Sloot (CN Sabadell), Vivian Sevenich (CN Mataro), Simone van de Kraats (CN Mataro), Nina ten Broek (CN Terrassa), Fleurien Bosveld (CN Terrassa) en Marit van der Weijden (CN Mediterrani).

Beeld:
Aarts in actie op het WK in Fukuoka (Orange Pictures)
1,590

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,002
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,356