Laura Aarts terug in nationale selectie waterpolodames

Oranje Dames
Laura Aarts terug in nationale selectie waterpolodames

Laura Aarts is terug in de nationale selectie van de waterpolodames. De 25-jarige keepster traint deze week weer mee met Oranje in Zeist, voor het eerst sinds haar vertrek in de zomer van 2019.

De terugkeer van Aarts is opvallend, omdat ze eerder had aangegeven klaar te zijn met topsport. Een verschil van inzicht over de invulling van haar topsportleven stond in de zomer van 2019 ook aan de basis van haar breuk met het Nederlands team, kort voor het WK in Gwangju. De toenmalige bondscoach Arno Havenga en Laura Aarts werden het niet eens over de route die ze voor zichzelf voor ogen had richting de Olympische Spelen van Tokyo. Havenga besloot daarop Aarts niet mee te nemen naar het WK en haar daarna ook niet meer te selecteren.

Laura Aarts kwam op dat moment uit voor de Dunaaújváros en lag het seizoen daarna ook nog onder de lat bij de Hongaarse topclub. In de zomer van 2020 kwam ze terug naar Nederland om bij UZSC in het derde team te gaan afbouwen. Aarts: "Gaandeweg kreeg ik weer rust in mijn hoofd en ook een duidelijker beeld van wat ik nog wil in mijn leven. Op uitnodiging van de nieuwe bondscoach Evangelos Doudesis hadden we een prettig gesprek. Ik zag weer kansen liggen en de topsport begon weer te kriebelen. De belangrijkste reden om terug te keren is simpelweg dat waterpolo spelen op het hoogste niveau nog steeds is wat mijn hart begeert. Het daadwerkelijk helemaal stoppen heeft dat besef wel duidelijk gemaakt. Naast de mogelijkheid om bij buitenlandse clubs te spelen, sta ik ook achter de gedachte van Evangelos dat topsport samen moet kunnen gaan met een (deeltijd) studie! Ik heb er heel veel zin in!"

Evangelos Doudesis: "Laura is pas 25 en in potentie nog altijd een van de beste keepsters ter wereld. Ik denk dat zij een belangrijke rol in het proces van het team kan spelen richting het WK in mei in Fukuoka en het EK in september in Split. En natuurlijk met Parijs als eindstation van deze nieuwe Olympische cyclus. Ik ben blij om te zien dat Laura weer zin heeft om te trainen en haar studie fysiotherapie met topsport te combineren. Topsport vraagt veel maar brengt je ook veel! Ik ben van mening dat topsport en (deeltijd) studie te combineren is. Wij willen sporters in het team hebben die nieuwsgierig zijn, zich willen ontwikkelen en de intentie hebben om sport en intellectuele uitdagingen te combineren."

Laura Aarts won met Oranje zilver op het WK in 2015 en op het EK in 2016 en werd Europees kampioen in 2018.

Beeld:
Laura Aarts in actie op het EK in Barcelona (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,011

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,183
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,033