LEN Trophy rest voor Nederlandse dames

Oranje Dames
Vivian Sevenich
14 maart 2019
LEN Trophy rest voor Nederlandse dames

Sabrina van der Sloot, Ilse Koolhaas, Maartje Keuning, Brigitte Sleeking en Vivian Sevenich (foto boven) zijn gestrand in de kwartfinale van de Euro League. Daarmee zijn alle Nederlandse dames die nog uitkwamen in de hoogste Europese clubcompetitie uitgeschakeld. Omdat de verliezende kwartfinalisten zich wel plaatsten voor de Final Four van de LEN Trophy, zijn ze nog niet helemaal uitgespeeld in Europa.

 

Sevenich had na het eerdere gelijkspel tegen Plebiscito Padova (7-7) nog de beste papieren om de Final Four van de Euro League te halen. In de return in Italië trok zij echter net aan het kortste eind: 8-7. Na een vlammend begin (2-5), draaide de thuisploeg in het vervolg vakkundig de rollen om. Voor Sleeking en Keuning leek het halen van de volgende ronde op voorhand al een onmogelijke opgave. De eerste wedstrijd eindigde eind februari immers in een ruime 7-16 nederlaag tegen Olympiakos. In Griekenland verkochten zij ondanks die kansloze uitgangspositie hun huid duur. Het werd 10-6. Van der Sloot en Koolhaas konden de eerdere 9-12 thuisnederlaag tegen CN Sabadell ook niet ombuigen in hun voordeel. In Spanje speelden ze met Orizzonte sterk, maar kwamen niet verder dan 11-11.   

 

Woensdag vond de loting plaats voor het finaleweekend van de LEN Trophy dat in het weekend van 12 en 13 april wordt gespeeld. Van der Sloot en Koolhaas (Orizzonte) zijn dan gekoppeld aan Keuning en Sleeking (CN Sant Andreu). In de andere halve finale neemt Sevenich het met UVSE op tegen thuisploeg Kinef Kirishi.

 

Euro League kwartfinales (2e ronde)

Plebiscito Padova – UVSE: 8-7 (2-5, 2-1, 2-1, 2-0). Vivian Sevenich 1.

Olympiakos – CN Sant Andreu: 10-6 (4-2, 2-1, 2-1, 2-2). Maartje Keuning en Brigitte Sleeking 1.

CN Sabadell – Orizzonte: 11-11 (3-3, 4-2, 2-1, 2-5). Sabrina van der Sloot 1.

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

25 maart 2019
In Frankrijk strijden Olympic Nice Natation en CN Noisy le Sec nog steeds om de zesde play-off ticket. Twee duels voor h…
22 maart 2019
De Nederlandse waterpolodames hopen volgende week de eerste stap te zetten op weg naar kwalificatie voor de Olympische S…