Moedig de Waterpolovrouwen aan in Veenendaal

Oranje Dames
Oefeninterland 14 juni in Veenendaal
Moedig de Waterpolovrouwen aan in Veenendaal

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni spelen zij om 19:00 uur een oefeninterland in Veenendaal tegen China. 

 

De Nederlandse waterpolovrouwen werden in 2023 in Fukuoka wereldkampioen en in 2024 in Eindhoven Europees kampioen. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis traint volop tot aan de start van de Olympische spelen in Parijs (van 27 juli tot en met 10 augustus). De groepswedstrijden worden gespeeld in het Centre Aquatique in Saint-Denis en de finalewedstrijden in de Paris La Défense Arena in Nanterre. De Nederlandse waterpolovrouwen zitten in poule A ingedeeld, samen met landen als Australië, China, Canada en Hongarije. “De verschillen tussen de teams bij de top-10 van de wereld zijn minimaal. Er bestaat dus geen goede of slechte loting, naar mijn mening. Het wordt in Parijs een super interessant toernooi waar we nu al naar uitkijken. We kunnen allerlei verschillende scenario’s bedenken. Maar het belangrijkste is toch dat we fris zijn tijdens de tweede week als we gaan strijden om de medailles. Ons eerste doel is goed spelen in de poule en zorgen dat we ons plaatsen voor de kwartfinales”, zegt bondscoach Evangelos Doudesis. 

Op 14 juni komen Nederland en China opnieuw tegen elkaar in actie in de voorbereiding in een oefeninterland. Het is de start van een mooie zomer voor de waterpolovrouwen die hopelijk eindigt in een succesvolle Olympische Spelen. In de vorige ontmoeting op het wereldkampioenschap in Doha bereikte Nederland met een nipte 16-14 overwinning op China de kwartfinale. De titelverdediger kende een stroeve start in de tussenronde en kon gedurende de wedstrijd geen moment een duidelijk verschil maken. China speelde sterk en defensief georganiseerd, wat resulteerde in een gelijkopgaande strijd. Nederland wist echter een beslissend verschil te maken dankzij de snelheid van de ‘Bermuda-driehoek’ – zoals NOS-commentator Erik van Dijk de combinatie tussen Van der Sloot, Van de Kraats en Sleeking noemde. In het vierde kwart van de wedstrijd bleef het spannend. China bleef aandringen en Nederland moest alles op alles zetten om de voorsprong te behouden. Uiteindelijk slaagde Nederland erin om de overwinning binnen te slepen. De ploeg van Evangelos Doudesis toonde veerkracht en teamspirit, wat beloond werd met deze belangrijke overwinning.

De voorbereiding van de waterpolovrouwen komt ten einde na de Waterpolo Cup Rotterdam die van 9 tot en met 12 juli wordt gehouden. 

 

Kaarten

Kaarten zijn voor kinderen tot en met 12 jaar voor 5,50 euro verkrijgbaar en voor volwassenen voor 7,50 via deze link

Beeld:
Archiefbeeld
LEES MEER OVER
1,114

Lees ook

Kom jij met jouw team donderdag 11 juli de Waterpolovrouwen aanmoedigen tijdens de Waterpolo Cup Rotterdam? Dan hebben w…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,737