Nederland wint van China

Oranje Dames
28 december 2019
Nederland wint van China

De Nederlandse waterpolodames hebben hun eerste van de twee officiële interlands tegen China met klein verschil gewonnen. In Zwemcentrum Rotterdam werd het zaterdag 10-9 voor de Oranje-equipe van bondscoach Arno Havenga.

Nederland startte voortvarend in Rotterdam. Na een periode stond het 3-0 en halverwege 5-2. Na de rust waren de rollen omgedraaid en nam China het heft in handen. Met nog acht minuten te gaan keek Oranje zelfs tegen een achterstand aan (7-8). Maar dankzij een sterke eindsprint stapte Nederland uiteindelijk toch met een zege het water uit. 

Zaterdag 28 december, Rotterdam
Nederland – China 10-9
Periodestanden: 3-0, 2-2, 2-6, 3-1
Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 3, Maud Megens 2, Maud Koopman, Iris Wolves, Nomi Stomphorst, Simone van de Kraats en Bente Rogge.
Niet gespeeld: Sabrina van der Sloot, Dagmar Genee, Ilse Koolhaas en Sarah Buis,

Maandag 30 december treffen beide ploegen elkaar opnieuw, om 19.30 uur het Valleibad in Veenendaal. 

Kaarten voor deze interland zijn te bestellen via:

www.vzcveenendaal.nl/waterpolo

De waterpolodames bereiden zich met de duels tegen China voor op het EK in Budapest (12-26 januari). De mannen sparren volgende week nog met Turkije, maar spelen geen officiële wedstrijden meer.


Meer info over de poule-indeling en het programma van de Oranje-teams in Budapest, klik hier.


Voor EK-tickets: klik hier.

Beeld:
Het Nederlands team in de zomer van 2019. (Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,329

Lees ook

12 september 2023
Dinsdag vond in Netanya de loting plaats voor het EK dat van 3 tot 16 januari wordt gehouden in Israël. Volgens het nieu…
1,190
23 augustus 2023
Laura Aarts (27) speelt komend seizoen bij CN Mataro. Zij geeft de Spaanse topclub een extra Nederlands tintje. Simone v…
1,460