Nipt verlies waterpolodames

Oranje Dames
Nipt verlies waterpolodames

De Nederlandse waterpolodames hebben hun eerste wedstrijd van het toernooi om de Sardinië Cup nipt verloren van Spanje. Oranje leidde in de vierde periode nog met 7-5 maar moest in de laatste vijf minuten drie Spaanse goals incasseren: 7-8.

Zoals wel vaker de laatste jaren waren Spanje en Nederland ook in Sassari aan elkaar gewaagd. Het verschil werd nooit meer dan één goal, behalve rond vijf minuten voor tijd toen Kitty Lynn Joustra een beslissend gaatje leek te slaan. De vice-Olympisch kampioen toonde echter veerkracht en ging alsnog met de zege aan de haal.

Het Nederlands team kwam voor het eerst sinds het 'bronzen' WK in Boedapest weer in actie. Ten opzichte van de laatste wedstrijd op het WK stonden er tegen Spanje zes 'nieuwe' speelsters in de opstelling: Britt van den Dobbelsteen, Rozanne Voorvelt, Maud Koopman, Fleurien Bosveld, Marit van der Weijden en Maartje Keuning. De laatste kampte lange tijd met een blessure, maar speelde voor het eerst sinds een half jaar weer mee met Oranje.

Bondscoach Evangelos Doudesis liet de keepsters Britt van den Dobbelsteen (1/2) en Laura Aarts (3/4) ieder een halve wedstrijd spelen en hield Brigitte Sleeking en Iris Wolves aan de kant. Ilse Koolhaas is vanwege een positieve corona-test niet meegereisd naar Sardinië.


Oranje speelt op het Italiaanse eiland ook nog tegen Italië, Griekenland, Israël en Hongarije en bereidt zich voor op het EK in Split (27 augustus – 10 september).

Karakteristieken

Woensdag 3 augustus

Nederland – Spanje 7-8
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-1, 1-3
Doelpunten Nederland: Kitty Lynn Joustra 2, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Vivian Sevenich, Rozanne Voorvelt en Nina ten Broek.

Speelschema Nederland:

Donderdag 4 augustus
20.00 uur Nederland – Italië

Vrijdag 5 augustus
16.30 uur Griekenland – Nederland

Zaterdag 6 augustus
16.30 uur Nederland - Israël

Zondag 7 augustus
10.30 uur Nederland – Hongarije

 

Beeld:
De waterpolodames tijdens het WK in Boedapest. (Foto OrangePicturesNL)
LEES MEER OVER
1,959

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,815
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,270