OKT: Hongarije te sterk voor Oranje in finale

Oranje Dames
OKT: Hongarije te sterk voor Oranje in finale

De Nederlandse waterpolosters zijn er niet in geslaagd het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Triëst te winnen. Hongarije was in de finale met 11-13 te sterk voor Oranje. Beide ploegen waren zaterdag al zeker van de Olympische Spelen, na hun overwinningen in de halve finales. Hongarije versloeg daarin Italië (13-10) en Nederland kwalificeerde zich voor Tokio dankzij een 7-4 zege op Griekenland. 

 

De laatste wedstrijd van het OKT ging dus alleen nog maar om de eer. Tot de rust waren Hongarije en Nederland in een aantrekkelijk duel aan elkaar gewaagd (5-6), maar daarna liep de nummer 3 van het laatste EK (januari 2020) uit naar 6-10. Oranje stribbelde in het vervolg nog wel tegen, maar kwam niet echt meer in de buurt van de Hongaren die de wedstrijd in de laatste periode gecontroleerd uitspeelden. 

Het Nederlands team komt medio maart weer in actie voor het vervolg van de FINA World League. Volgens de laatste berichten wordt de vorig jaar vanwege de Corona-crisis afgebroken Europese poulefase dan afgerond met een toernooi in Boedapest. 

 

OKT waterpolodames, Triëst (ITA)
Zondag 24 januari 2021, finale

Nederland – Hongarije 11-13
Periodestanden: 3-4, 2-2, 3-5, 3-2 

Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 5, Maartje Keuning 3, Sabrina van der Sloot, Brigitte Sleeking en Maud Megens.

 

Andere uitslagen:
7e/8eplaats: Slowakije – Israël 10-13
5e/6eplaats: Kazachstan – Frankrijk 10-12
3e/4eplaats: Griekenland – Italië 10-4

Deelnemersveld Olympische Spelen: Verenigde Staten, Canada, Australië, Rusland, Spanje, China, Japan, Zuid-Afrika, Nederland en Hongarije. 

IMG_9934.JPG

 

Beeld:
Ilse Koolhaas legt aan voor een schot. (Foto OrangePictures)
LEES MEER OVER
2,373

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,534
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…