OKT: prima start Oranje

Oranje Dames
OKT: prima start Oranje

De Nederlandse waterpolodames zijn het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Triëst goed begonnen. Slowakije was dinsdag zoals verwacht geen partij voor Oranje, dat met 22-2 won. Maartje Keuning werd met zes treffers topscorer aan Nederlandse zijde en door de FINA tevens gekozen tot ‘Woman of the Match’.

Nederland speelde voor het eerst sinds 25 februari 2020 weer een officiële wedstrijd. De ploeg moest even op gang komen, maar toen het eerste doelpunt eenmaal was gevallen (Simone van de Kraats) ging het hard. Via de tussenstanden 6-0, 10-0 en 18-0 liep Oranje uiteindelijk uit naar 22-2.

Bondscoach Arno Havenga rouleerde de hele wedstrijd veelvuldig door – ook beide keepers Willemsz en Joanne Koenders wisselden elkaar af – en was tevreden over de ‘warming-up’. “Het was toch wel heel erg fijn dat we eindelijk weer eens in een echte wedstrijdsetting, met internationale scheidsrechters, tegen een echte tegenstander uit een ander land konden spelen. En met 13 tegen 13 in plaats van 7 tegen 7 onderling in Zeist, Rotterdam of Amersfoort. We hebben solide gespeeld, veel op de break, wat tegen een ploeg als Slowakije ook prima kan. Een minpuntje was dat we wat onnodige uitsluitingen pakten en ook waren we af en toe een beetje slordig in de afronding. Maar al met al houden we een goed gevoel over aan dit duel. Op naar Italië!”

Nederland speelt woensdag om 18.00 uur tegen het thuisland. Ziggo Sport zendt het duel weer live uit met commentaar van Hans Klopper. De voorbeschouwing begint om 17.50 uur.

 

Dinsdag 19 januari 2020

Poule A:

Nederland-Slowakije 22-2
Periodestanden: 6-0, 4-0, 8-0, 4-2
Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 6, Maud Megens 4, Vivian Sevenich 3, Simone van de Kraats 3, Nomi Stomphorst 2, Dagmar Genee 2, Brigitte Sleeking en Iris Wolves.

 

Andere uitslagen:
Poule A: Frankrijk – Italië 6-19
Poule B: Hongarije – Israël 27-2
Poule B: Griekenland – Kazakhstan 13-5 


Programma Oranje:
Woensdag 20 januari, 18.00 uur Nederland – Italië
Donderdag 21 januari, 16.00 uur Frankrijk – Nederland (14.00 u. Hongarije – Griekenland)
Vrijdag 22 januari: Kwartfinales 
Zaterdag 23 januari: Halve finales
Zondag 24 januari: Finalewedstrijden

Maartje%20Keuning%20MTB.jpg
Maartje Keuning, topscorer met zes treffers. (OrangePictures)

 

Beeld:
OrangePictures
LEES MEER OVER
2,231

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,557
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…