Oranje klaar voor Griekenland

Oranje Dames
Oranje klaar voor Griekenland

Het Nederlands waterpoloteam heeft ook de laatste horde op weg naar de allesbeslissende halve finale van het OKT genomen. Zoals verwacht was Kazachstan in de kwartfinale geen partij voor de ploeg van Arno Havenga, die veelvuldig doorwisselde om krachten te sparen. 

Oranje speelde ontspannen, scoorde er de hele wedstrijd lustig op los en stapte met een 19-6 zege het water uit. Simone van de Kraats was met zes treffers topscorer aan Nederlandse zijde. 

Nederland speelt zaterdag om 18.00 uur de halve finale tegen Griekenland. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de Olympische Spelen van Tokio. Het duel is zaterdag live te zien op Ziggo Sport kanaal 13 (i.p.v. 14) en op Ziggo Sport Extra. De voorbeschouwing begint om 17.50 uur.

In de Volkskrant blikte Nomi Stomphorst vrijdag alvast vooruit. Klik hier


OKT waterpolodames, Triëst (ITA)
Vrijdag 22 januari, 
kwartfinale 
Nederland - Kazachstan 19-6
Periodestanden: 5-1, 4-2, 4-0, 6-3
Doelpunten Nederland: Simone van de Kraats 6, Sabrina van der Sloot 3, Maud Megens 2, Iris Wolves 2, Bente Rogge 2, Brigitte Sleeking 2, Dagmar Genee, Nomi Stomphorst. 

Uitslagen andere kwartfinales:
Slowakije - Griekenland 3-22
Frankrijk - Hongarije 7-20
Italië - Israël 15-6

Beeld:
Brigitte Sleeking, 2 goals. (Foto OrangePictures)
LEES MEER OVER
4,561

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,530
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…