Oranje verliest nipt van wereldkampioen Spanje op eerste dag Waterpolo Cup Rotterdam

Oranje Dames
Oranje verliest nipt van wereldkampioen Spanje op eerste dag Waterpolo Cup Rotterdam

Op de Waterpolo Cup in Rotterdam verloor Nederland op de eerste dag van het evenement met 11-12 van wereldkampioen Spanje. Nederland en Spanje kwamen elkaar het afgelopen jaar al meerdere keren tegen. Zo werd de finale van de EK in Eindhoven uitgevochten tussen de twee landen, waarna Nederland zich Europees kampioen mocht noemen. Het beloofde dan ook een spektakel te worden in het bijna uitverkochte zwemcentrum in Rotterdam. 

Nederland begon krachtig aan de eerste periode en kwam zelfs even op 4-0 voorsprong. Spanje moest even inkomen, maar in de laatste twee minuten van de eerste periode maakte ook zij een aantal doelpunten, waardoor de eindstand van de eerste periode op 4-2 kwam te staan. 

Dit sterke spel zette Nederland voort in de tweede periode, die eindigde in 7-4 (3-2) voordeel voor Nederland. Vooral Sabrina van der Sloot was op dreef en zorgde ervoor dat maar liefst drie ballen in het doel van de Spanjaarden belanden. Ook de manmeer’s werden goed uitgespeeld door Nederland. Een sterk begin aan de wedstrijd voor Oranje! 

Tijdens de derde begon het spel van Nederland af te zwakken. Spanje scoorde maar liefst 5 doelpunten en zorgde tijdelijk voor een gelijke stand (9-9). Gelukkig voor Nederland maakte Sabrina van der Sloot in de eindfase van de periode een zeer krachtig doelpunt vanaf eigen helft, waardoor Nederland met 10-9 de laatste periode begon. 

De laatste periode werd gedomineerd door Spanje. De Spanjaarden kwamen al snel op 11-10 voorsprong. Lieke Rogge hield de hoop levend door de gelijkmaker te scoren, maar ook nu kwam Spanje goed terug en scoorde al snel het winnende doelpunt. Deze voorsprong gaven de Spanjaarden niet meer weg. Er werd goed druk gezet door Spanje, waardoor de bal het Spaanse doel niet meer wist te bereiken en Spanje met 11-12 als winnaar uit de wedstrijd kwam. Over iets meer dan drie weken heeft Nederland de kans om revange te nemen tegen de Spanjaarden in Parijs. 

Karakteristieken
Australië - Italië: 9-7
Griekenland - Frankrijk: 13-7
Nederland - Spanje: 11-12
Periodestanden Nederland - Spanje: 4-2, 3-2, 3-5, 1-3 
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 4, Lola Moolhuijzen 2, Bente Rogge 2, Lieke Rogge 2, Kitty Lynn Joustra

Programma Waterpolo Cup Rotterdam 
Woensdag 10 juli
15:30: Griekenland - Australië
17:15: Italië - Spanje 
19:00: Nederland - Frankrijk 

Donderdag 11 juli
15:30: Griekenland – Italië 
17:15: Spanje – Frankrijk 
19:00: Nederland – Australië 

Vrijdag 12 juli
Afhankelijk van de uitslagen van de poule 

1,321

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,326