Oranje verslaat Nieuw-Zeeland met 15-5 bij World Cup Super Final

Oranje Dames

Dankzij een goede derde periode hebben de Oranjevrouwen zich met een 15-5 overwinning op Nieuw-Zeeland geplaatst voor de halve finale van de World Cup Super Final. De ploeg van Evangelos Doudesis treft daarin in het Amerikaanse Long Beach – nabij Los Angelos – Spanje.

De Kiwi’s boden aanvankelijk veel tegenstand. Toch opende Lola Moolhuijzen de score en na de gelijkmaker zorgde Marit van der Weijden voor de 2-1 voorsprong na het eerste kwart. Pas halverwege de tweede periode tekende Brigitte Sleeking voor de 1-3. Nieuw-Zeeland deed nog een keer wat terug, 2-3 met een boogbal, voordat Oranje definitief het heft in handen nam. Pas aan het begin van de laatste periode kreeg het de derde tegentreffer te verwerken (3-12).  Doudesis na afloop: ,,We zijn iets minder scherp begonnen vandaag, maar ben tevreden over het spel in de tweede helft van de wedstrijd. Toen waren we meer consistent in de verdediging en sneller in de omschakeling. Bovendien was de passing een stuk beter.’’ Brigitte Sleeking werd uitgeroepen tot ‘vrouw van de wedstrijd’.

​​​​​​Nederland – Nieuw-Zeeland 15-5 (2-1, 4-1, 6-0, 3-3)

Doelpuntenmakers Nederland: Simone van de Kraats (3), Brigitte Sleeking (3), Sabrina van der Sloot (2), Marit van der Weijden (2), Kitty Lynn Joustra (1), Bente Rogge (1), Maxine Schaap (1), Lola Moolhuijzen (1),., Maartje Keuning (1).

Zondag 25 juni om 04.00 uur Nederlandse tijd (19.00 uur in Long Beach) neemt Oranje het op tegen Spanje, de winnaar van de vorige editie van het toernooi, dat met 12-5 van Italië won. De andere halve finale gaat tussen het gastland en Hongarije.