Oranjedames blijven overeind in kolkend Budapest

Oranje Dames
13 februari 2019
Oranjedames blijven overeind in kolkend Budapest

De Nederlandse waterpolodames hebben dinsdagavond een huzarenstukje uitgehaald in de FINA World League. De ploeg van Arno Havenga won in een zinderende ambiance in Budapest met 10-11 van Hongarije en plaatsten zich hiermee definitief voor de volgende fase van de World League, de zogenaamde Europa Cup Final (29-31 maart in Turijn).

Tijdens deze Europese finale met zes ploegen plaatsen de drie beste landen zich voor de Super Final (4-7 juni) waar voor de winnaar het eerste ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaarligt. In de poule van Nederland zijn ook Hongarije en Italië al zeker van de Europacup Final. De andere deelnemers in Turijn zijn Spanje, Griekenland en Rusland.

Bondscoach Arno Havenga was uiteraard zeer tevreden met de winst in Budapest. “We begonnen heel goed. We speelden fris en onbevangen en waren gedisciplineerd in de verdedigende tactiek. Zo losten we de eerste twee man minder-situaties precies op zoals we vooraf hadden afgesproken. Maar je weet ook dat je dit soort wedstrijden nooit in de eerste periode wint en dat het in zo’n heksenketel uiteindelijk toch spannend gaat worden. Na de rust ging Hongarije harder en feller spelen en hadden we moeite om door de pressing heen te komen. Maar het was mooi om te zien dat we ons hoofd koel hebben gehouden en geconcentreerd zijn blijven spelen. We hebben ons niet gek laten maken. Een mooie opsteker op weg naar Turijn.”

Sabrina van der Sloot (vijf treffers) werd gekozen tot ‘Woman of the Match’. Ook de van een duimbreuk teruggekeerde aanvoerster Dagmar Genee was op schot. Zij scoorde drie keer.


Dinsdag 12 februari 2019
Hongarije – Nederland 10-11
Periodestanden: 3-6, 2-3, 2-1, 3-1
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 5, Dagmar Genee 3, Nomi Stomphorst, Maartje Keuning en Simone van de Kraats.

Het Nederlands team sluit de poulefase van de World League dinsdag 5 maart af met een thuiswedstrijd in Rotterdam
tegen Frankrijk. Kaarten zijn te koop via www.knzb.nl/tickets.

0b1c82ac-f3a9-421a-92e6-0ecda66ac192.JPG

Beeld:
Sabrina van der Sloot: vijf treffers. (Archieffoto: Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,588

Reacties

Lees ook

08 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben de halve finale van de World League Super Final tegen Amerika niet weten te winnen.…
07 juni 2019
De Oranje waterpolosters hebben de kwartfinale van de World League Super Final met 12-10 van Hongarije gewonnen. Door de…