Oranjedames finalist World Cup Super Final na 12-8 zege op titelhouder Spanje

Oranje Dames
Oranjedames finalist World Cup Super Final na 12-8 zege op titelhouder Spanje

Na een fraaie 12-8 overwinning plaatsten de Oranjedames zich voor de finale van de World Cup Super Final. Bondscoach Evangelos Doudesis over het duel: ,,Het was een mooie wedstrijd tussen twee teams die tot de wereldtop behoren. Spanje is een fantastische ploeg. Wij waren consistent in de verdediging 6 tegen 6. Laura Aarts (doelvrouw red.) was echt goed. Wij hebben vandaag de kleine dingen goed gedaan. Veel 1 op 1 duels gewonnen, goed gecommuniceerd, veel assists gegeven. In een woord: teamwork, niks meer, niks minder".

Gezien haar vele reddingen bleek Aarts een ‘sta in de weg’ voor de Spaanse speelsters. In het begin tweede periode wist Bente Rogge tot twee keer toe vanuit een man meer – 2-2 en 3-3 - vanaf de top binnen te schieten. Spanje bleek een taaie tegenstander, want tot halverwege de derde periode Maartje Keuning de 8-6 maakte was het verschil nooit groter dan een doelpunt. Toen aan het begin van de laatste kwart Lieke Rogge, topscorer van de dag met vier treffers, de 11-7 maakte leek de buit binnen. Brigitte Sleeking bepaalde de eindstand.

Nederland – Spanje 12-8 (1-2, 4-2, 4-2, 3-2)

Doelpuntenmakers Nederland: Lieke Rogge (4), Brigitte Sleeking (3), Bente Rogge (2), Sabrina van der Sloot (1), Maartje Keuning (1), Vivian Sevenich (1).

 

Maandag 26 juni om 04.00 uur Nederlandse tijd (19.00 uur in Long Beach) neemt Oranje het op tegen  Amerika. Het gastland is de regerend wereld- en olympisch kampioen en won het toernooi al veertien keer.

Beeld:
Brigitte Sleeking - Fotocredits Catharyn Hayne
1,936

Lees ook

Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni sp…
1,065