Oranjedames sparren met Frankrijk

Oranje Dames
Oranjedames sparren met Frankrijk

Op dinsdag 22 februari spelen de Oranjedames in de FINA World League in en tegen Hongarije. Ter voorbereiding op die wedstrijd is de Franse selectie op bezoek in Zeist. Voor deze stage nodigde bondscoach Evangelos Doudesis alleen speelsters uit die actief zijn in de Nederlandse Eredivisie.

 

Doudesis: “We zijn een team ‘under construction’. Deze stage biedt een mooie kans om drie dagen op rij intensief te trainen en sparren met Frankrijk. Met het oog op de toekomst geef ik veel nieuwe speelsters een kans.”

 

Naast de trainingen speelde het team van Evangelos Doudesis twee officiële interlands. Er werd twee keer ruim gewonnen. Op dinsdag werd het 17-7 en op woensdag wonnen de Oranjedames met 17-8. Donderdagmiddag wordt de stage afgesloten. 

 

Dinsdag 15 februari

Nederland – Frankrijk: 17-7

Doelpunten Nederland: Fleurien Bosveld 4, Lola Moolhuijzen 4, Laura Schinkel 3, Maxine Schaap 2, Bente Rogge 2, Jill Oort 1, Renée de Kleer 1.

 

Woensdag 16 februari

Nederland – Frankrijk: 17-8

Doelpunten Nederland: Fleurien Bosveld 5, Maxine Schaap 4, Renée de Kleer 4, Laura Schinkel 2, Bente Rogge 1, Anna Pauli 1.  

 

Beeld:
Orange Pictures
LEES MEER OVER
1,585

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,816
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,270