Oranjedames verslaan Israël

Oranje Dames
Oranjedames verslaan Israël

Het Nederlands damesteam zette zaterdag op het toernooi om de Sardinië Cup haar winnende reeks voort. Israël werd met 22-13 aan de zegekar gebonden.

Israël maakt de laatste tijd grote stappen in haar ontwikkeling en dat was zaterdag ook goed te zien tegen Nederland. De organisator van het EK in 2024 bleef een groot deel van de wedstrijd knap bij Nederland in de buurt. Halverwege de tweede periode stond het nog 6-5 en hoewel goals van Kitty Lynn Joustra, Marit van der Weijden en Nina ten Broek daarna het eerste gaatje sloegen, voorkwam Israël – met de Nederlands-Israëlische Moran Lindhout tussen de lijnen – tot ver in de derde periode dat dat gat groter werd. Na de 14-10 van Van der Weijden zetten de Oranjedames echter een tandje bij. De derde periode werd afgesloten met een 17-11 voorsprong die Oranje in de laatste periode alsnog vrij ruim kon uitbreiden naar de uiteindelijke 22-13. 

Evangelos Doudesis gunde Sabrina van der Sloot, Vivian Sevenich en Simone van de Kraats rust tegen de Israëlische dames. De eerste twee periodes lag Laura Aarts onder de lat, in de tweede helft loste Britt van den Dobbelsteen haar af.

Tot nu toe was op Sardinië alleen Spanje sterker dan Oranje (7-8 op de openingsdag). Zondag sluit Nederland het toernooi af met een wedstrijd tegen Hongarije. De winnaar van dat duel wordt hoogstwaarschijnlijk tweede.

Karakteristieken

Zaterdag 6 augustus
Nederland – Israël 22-13
Periodestanden: 4-2, 7-5, 6-4, 5-2
Doelpunten Nederland: Marit van der Weijden 4, Fleurien Bosveld 3, Rozanne Voorvelt 3, Maud Koopman 2, Kitty Lynn Joustra 2, Maartje Keuning 2, Brigitte Sleeking 2, Iris Wolves 2, Bente Rogge en Nina ten Broek.

Vrijdag 5 augustus
Griekenland – Nederland 10-12
Periodestanden: 1-2, 4-4, 2-3, 3-3
Doelpunten Nederland: Brigitte Sleeking 3, Vivian Sevenich 2, Iris Wolves, Sabrina van der Sloot, Simone van de Kraats, Bente Rogge, Maud Koopman, Nina ten Broek en Fleurien Bosveld.

Donderdag 4 augustus
Nederland – Italië 12-9
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-3, 4-1
Doelpunten Nederland: Maartje Keuning 3, Brigitte Sleeking 3, Simone van de Kraats 2, Kitty Lynn Joustra 2, Bente Rogge en Iris Wolves.

Woensdag 3 augustus
Nederland – Spanje 7-8
Periodestanden: 2-3, 2-1, 2-1, 1-3
Doelpunten Nederland: Kitty Lynn Joustra 2, Sabrina van der Sloot, Bente Rogge, Vivian Sevenich, Rozanne Voorvelt en Nina ten Broek.

Speelschema Nederland
Zondag 7 augustus
09.30 uur Nederland – Hongarije

Beeld:
Nina ten Broek scoorde eenmaal tegen Israël (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,132

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,192
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,036