Sabrina van der Sloot wint Champions League

Oranje Dames
Sabrina van der Sloot wint Champions League

Zaterdag heeft Sabina van der Sloot de Champions League in de wacht gesleept. Met CN Sabadell versloeg zij in een zinderende finale de landgenoten van CN Mataro. Het werd 9-8.

Vivian Sevenich en Simone van de Kraats konden niet voorkomen dat Sabadell de zesde Europese hoofdprijs in de wacht sleepte. Gezien de voorgaande ontmoetingen was spanning gegarandeerd. Toch was Sabadell zaterdag echt de betere, al was de eindstand nipt. Halverwege stond het nota bene 2-5 voor Sabadell. Mataro kwam nog dichtbij. Sevenich kon haar backhand vlak voor de zoemer niet verzilveren, waardoor de gelijkmaker net uitbleef.

Van der Sloot: “Het was een zware wedstrijd. Vooral de verdediging van Mataro was goed. Maar die van ons ook. Het bleef spannend tot het eind. Mooi dat we wonnen.”

Vivian Sevenich: “Echt zonde dat we hebben verloren. Gedurende het hele toernooi hebben we goed gespeeld. Vandaag wilde het net niet lukken en greep Sabadell haar kans. Qua speelsters waren zij de favoriet, maar we hebben het ze dit jaar vaak genoeg moeilijk gemaakt. Jammer dat het vandaag net niet lukte.”  

Zaterdag 1 april
CN Mataro CN Sabadell: 8-9 (1-1, 1-4, 2-2, 4-2).
Simone van de Kraats 2 doelpunten.
Sabrina van der Sloot 1 doelpunt.

Beeld:
Sabrina van der Sloot met de Cup!
LEES MEER OVER
1,217

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,005
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,359