Selectie voor Europese finaleronde World League

Oranje Dames
Selectie voor Europese finaleronde World League

De Nederlandse waterpolodames spelen van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april op Tenerife in de Europese finaleronde van de FINA World League. Oranje speelt eerst tegen Frankrijk voor een plek in de halve finale tegen Italië. Ook Spanje, Griekenland en Hongarije strijden in Santa Cruz om een plek in de Super Final van de World League.

Bondscoach Evangelos Doudesis selecteerde de volgende vijftien speelsters voor het toernooi op Tenerife: Laura Aarts (UZSC), Bente Rogge en Maxine Schaap (ZV De Zaan), Fleurien Bosveld en Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Janieke Oosting (ZVL-1886 Center), Marit van der Weijden (Sant Andreu, Spanje) Sarah Buis (Dunaujvaros, Hongarije), Sabrina van der Sloot (Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (Mataro, Spanje), Nina ten Broek (Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Mediterrani, Spanje), Ilse Koolhaas (Glyfada, Griekenland) en Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland). Oranje mag per wedstrijd dertien speelsters opstellen.

De begeleiding bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist), Michel Verkade (krachttrainer) en Joris Bonarius (fysiotherapeut).

In de aanloop naar de finalewedstrijden traint Oranje een paar dagen op Tenerife en tevens staan er oefensessies op het programma met Spanje en Hongarije.

Programma Tenerife (*)

Vrijdag 22 april
12.15 uur Nederland – Frankrijk

14.00 uur Spanje – Griekenland

Zaterdag 23 april
12.15 uur Italië – winnaar Nederland/Frankrijk

14.00 uur Hongarije – winnaar Spanje/Griekenland

Zondag 24 april

11.00 uur verliezers kruiswedstrijden om plek 5/6
12.45 uur wedstrijd 3e/4eplaats
14.30 uur wedstrijd 1e/2eplaats


(*) Nederlandse tijden, op Tenerife is het een uur vroeger.

Een plek bij de eerste drie is goed voor kwalificatie voor de Super Final van de FINA World League die wordt gehouden van 12 tot en met 17 juli 2022. De locatie is nog niet bekend.De Nederlandse vrouwen zijn al wel gekwalificeerd voor het WK in Hongarije (18 juni – 3 juli) en het EK in het Kroatische Split (27 augustus – 10 september).
 

Beeld:
Lola Moolhuijzen, geselecteerd voor Tenerife. (Foto OrangePicturesNL)
2,395

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,005
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,359