Selectie waterpolodames tegen Hongarije

Oranje Dames
Selectie waterpolodames tegen Hongarije

De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdagavond 22 februari in de FINA World League tegen Hongarije. Oranje is met vijftien speelsters afgereisd naar Boedapest. Bas de Jong zit als hoofdcoach op de bank. De trainer van Jong Oranje onder de 20 jaar vervangt Evangelos Doudesis die vanwege een positieve corona-test niet mee kon.

Doudesis selecteerde de volgende speelsters voor de eerste officiële wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio: Laura Aarts (UZSC), Bente Rogge en Maxine Schaap (ZV De Zaan), Fleurien Bosveld en Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Sarah Buis (Dunaujvaros, Hongarije), Maud Koopman (Ferencvaros, Hongarije), Sabrina van der Sloot (Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (Mataro, Spanje), Nina ten Broek (Terrassa, Spanje), Marit van der Weijden (Sant Andreu, Spanje), Iris Wolves (Mediterrani, Spanje), Ilse Koolhaas (Glyfada, Griekenland) en Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland). Er mogen dinsdagavond dertien speelsters in actie komen.

De begeleiding bestaat naast De Jong uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist) en Joris Bonarius (fysiotherapeut).

Maartje Keuning (blessure) en de in de Verenigde Staten studerende Rozanne Voorvelt en Kitty-Lynn Joustra zijn niet beschikbaar.


De Nederlandse waterpolodames spelen in de Europese voorronde van de FINA World League in Poule A ook nog tegen Griekenland (dinsdag 15 maart in Rotterdam). Poule B bestaat uit Rusland, Italië en Spanje.

Alle teams gaan door naar de Europese ‘final 6’ van 22 tot en met 24 april in Tenerife. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales, de nummers 2 en 3 van beide poules moeten eerst nog tegen elkaar ‘kruisen’ voor een plek in de top-vier. Uiteindelijk zullen de beste drie Europese landen zich kwalificeren voor de Super Final van de FINA World League die wordt gehouden van 12 tot en met 17 juli 2022.

Beeld:
Sabrina van der Sloot (archief Orange Pictures)
LEES MEER OVER
2,625

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,192
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,036