Selectie waterpolodames voor eerste World League-wedstrijd

Oranje Dames
15 november 2019
Selectie waterpolodames voor eerste World League-wedstrijd

De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdag 19 november hun eerste officiële interland in het seizoen 2019-2020. Oranje opent de Europese poule van de FINA World League met een uitwedstrijd tegen Italië. Het duel in Florence begint om 20.30 uur.

Bondscoach Arno Havenga selecteerde de volgende dertien speelsters voor de wedstrijd tegen Italië: Brigitte Sleeking (Widex GZC Donk), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Sabrina van der Sloot (UZSC), Vivian Sevenich (UZSC), Simone van de Kraats (Polar Bears), Iris Wolves (Polar Bears), Maartje Keuning (ZV De Zaan), Dagmar Genee (UZSC), Rozanne Voorvelt (ZVL-1886), Maud Megens (Widex GZC Donk), Kitty-Lynn Joustra (ZV De Zaan), Sarah Buis (UZSC, keepster) en Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster).

Het Nederlands team speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen achtereenvolgens Italië (uit), Frankrijk (uit), Hongarije (uit), Griekenland (thuis), Spanje (thuis) en Rusland (thuis). De beste vier landen gaan door naar de Super Final die in juni wordt gespeeld. Italië won dit jaar zilver in de World League. De ploeg verloor in de finale maar nipt (9-10) van de Verenigde Staten. Op het WK in Gwangju eindigde Italië als zesde, onder meer dankzij een 10-5 zege op Nederland in de kruiswedstrijden om plaats 5 tot en met 8. Oranje werd uiteindelijk zevende na een zege op Griekenland.

De World League-cyclus staat bij de vrouwen dit seizoen nadrukkelijk in de schaduw van het EK, van 12 tot en met 26 januari in Budapest, en kwalificatie voor de Olympische Spelen. In de Hongaarse hoofdstad kwalificeert de Europees kampioen zich voor de Olympische Spelen van 2020. Mocht dat niet lukken, dan is er in maart voor Oranje nog één van de drie beschikbare tickets voor Tokio te verdienen op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië.

Beeld:
Foto: Beeldboot
2,439

Lees ook

21 april 2023
Vrijdag boekten de Nederlandse waterpolodames op de laatste dag van de World Cup in Athene een prachtige overwinning op…
1,645
20 april 2023
Nederland en Hongarije zijn momenteel zeer aan elkaar gewaagd. Vorige week in Rotterdam wonnen de Oranje-waterpolodames…
1,049