Selectie waterpolodames voor EK bekend

Oranje Dames
Selectie waterpolodames voor EK bekend

De Nederlandse waterpolodames beginnen zaterdag 27 augustus aan het EK in Split met een poulewedstrijd tegen gastland Kroatië. Bondscoach Evangelos Doudesis maakte vandaag zijn selectie bekend. Naast routiniers als Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich, die respectievelijk hun zevende de zesde EK spelen, gaan er ook vier ‘EK-debutanten’ mee: Lola Moolhuijzen, Nina ten Broek, Britt van den Dobbelsteen en Fleurien Bosveld.

De volledige selectie voor het EK: Laura Aarts (Dunaújváros, Hongarije, keepster), Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan, keepster), Bente Rogge (ZV De Zaan), Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning (CN Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Fleurien Bosveld en Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Ilse Koolhaas en Iris Wolves (Glyfada, Griekenland), Rozanne Voorvelt (Berkely University CAL, Verenigde Staten), Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland), Lola Moolhuijzen (Polar Bears) en Kitty Lynn Joustra (University of Berkeley, Verenigde Staten). Er mogen per wedstrijd dertien speelsters worden opgesteld.

De begeleiding bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist) en Thom Bottenheft (fysiotherapeut).

De Nederlandse waterpolodames – in juni winnaar van het brons op het WK in Boedapest - spelen in de poulefase van het EK in Split tegen Hongarije, Griekenland, Duitsland, Kroatië en Roemenië.

Poule-indeling
Poule A: Hongarije, Nederland, Griekenland, Roemenië, Duitsland en Kroatië.
Poule B: Spanje, Italië, Frankrijk, Servië, Israël en Slowakije.

De nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor de kwartfinales: 1A-4B, 2A-3B, 3A-2B, 4A-1B.


Programma EK waterpolodames:

Zaterdag 27 augustus 17.30 uur: Kroatië – Nederland
Zondag 28 augustus 19.00 uur: Nederland – Hongarije
Dinsdag 30 augustus 20.30 uur: Griekenland – Nederland
Donderdag 1 september 13.00 uur: Roemenië – Nederland
Zaterdag 3 september 20.30 uur: Duitsland – Nederland
Maandag 5 september: Kwartfinales vrouwen
Woensdag 7 september: Halve finales vrouwen
Vrijdag 9 september: Finales vrouwen

Mannenbondscoach Harry van der Meer maakt zijn definitieve EK-ploeg bekend na het toernooi om de BENU Cup in Boedapest waar Oranje deze week actief is.

Beeld:
Sabrina van der Sloot, 7e EK! (Foto OrangePicturesNL)
LEES MEER OVER
4,462

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,843
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,271