Selectie waterpolodames voor Sardinië Cup

Oranje Dames
02 augustus 2022
Selectie waterpolodames voor Sardinië Cup

De Nederlandse waterpolodames spelen van 3 tot en met 7 augustus in Sassari om de Sardinië Cup. Oranje speelt op het Italiaanse eiland tegen Spanje, Italië, Griekenland en Hongarije, tevens de grootste concurrenten voor eremetaal op het EK in Split (27 augustus – 10 september). Daarnaast is ook Israël in Sardinië van de partij.

Bondscoach Evangelos Doudesis selecteerde vijftien speelsters voor het toernooi in Sassari: Laura Aarts (Dunaújváros, Hongarije, keepster), Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan, keepster), Bente Rogge en Maud Koopman (ZV De Zaan), Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning (CN Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Fleurien Bosveld en Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Glyfada, Griekenland), Rozanne Voorvelt (Berkely Universitiy CAL, Verenigde Staten), Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland), Marit van der Weijden (Widex GZC Donk) en Kitty Lynn Joustra (University of Berkeley, Verenigde Staten).

De begeleiding bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist) en Falko van Doorn (fysiotherapeut).

Speelschema Nederland:

Woensdag 3 augustus
18.30 uur Nederland – Spanje

Donderdag 4 augustus
20.00 uur Nederland – Italië

Vrijdag 5 augustus
16.30 uur Griekenland – Nederland

Zaterdag 6 augustus
16.30 uur Nederland - Israël

Zondag 7 augustus
10.30 uur Nederland – Hongarije

 

Beeld:
Foto OrangePicturesNL
LEES MEER OVER
2,303

Lees ook

16 augustus 2022
De Nederlandse waterpolodames beginnen zaterdag 27 augustus aan het EK in Split met een poulewedstrijd tegen gastland Kr…
3,063
07 augustus 2022
De Nederlandse waterpolodames zijn het toernooi om de Sardinië Cup als derde geëindigd. Oranje speelde zondag op de slot…