Selectie waterpolodames voor uitverkochte World League-wedstrijd Griekenland

Oranje Dames
Selectie waterpolodames voor uitverkochte World League-wedstrijd Griekenland

De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdag 15 maart a.s. voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd op Nederlandse bodem met publiek. Oranje treedt om 19.30 uur in het uitverkochte Rie Mastenbroek-bassin van Zwemcentrum Rotterdam aan tegen Griekenland in het kader van de Europese voorronde van de FINA World League.

Bondscoach Evangelos Doudesis selecteerde de volgende dertien speelsters voor het duel in Rotterdam: Laura Aarts (UZSC), Bente Rogge, Britt van den Dobbelsteen en Maxine Schaap (ZV De Zaan), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Maud Koopman (Ferencvaros, Hongarije), Sabrina van der Sloot (Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (Mataro, Spanje), Nina ten Broek (Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Mediterrani, Spanje), Ilse Koolhaas (Glyfada, Griekenland) en Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland). Moolhuijzen en Van den Dobbelsteen debuteren in Oranje.

De begeleiding bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist) en Joris Bonarius (fysiotherapeut).


Nederland verloor enkele weken geleden de eerste officiële wedstrijd sinds de Olympische Spelen in Tokyo met 11-9 van Hongarije, dat eerder (na strafworpen) weer aan het kortste eind trok tegen Griekenland. Kortom: het belooft een spannend duel te worden in Rotterdam.

Voorafgaand aan het duel wordt er afscheid genomen van enkele Oranje-speelsters en bondscoach Arno Havenga, die acht jaar aan het roer stond bij de Nederlandse waterpolodames.

Evangelos Doudesis (Griek van geboorte) maakt uitgerekend tegen zijn landgenoten zijn officiële debuut als de nieuwe bondscoach van het Nederlands team. Doudesis miste vanwege Corona het duel in en tegen Hongarije.


Overigens gaan alle drie de teams door naar de Europese ‘Final 6’ van 22 tot en met 24 april in Tenerife. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales, de nummers 2 en 3 van beide poules moeten eerst nog tegen elkaar ‘kruisen’ voor een plek in de top-vier. Uiteindelijk zullen de beste drie Europese landen zich kwalificeren voor de Super Final van de FINA World League die wordt gehouden van 12 tot en met 17 juli 2022.

De Nederlandse vrouwen zijn al gekwalificeerd voor het WK in Hongarije (18 juni – 3 juli) en het EK in het Kroatische Split (27 augustus – 10 september).

De organisatie van het World League-duel Nederland-Griekenland is in handen van de KNZB in samenwerking met de partners Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en VASCO Consult, hoofdsponsor van de waterpolodames.

De wedstrijd is voor de thuisblijvers live (en met Nederlands commentaar van Hans Klopper) te zien via het Youtube-kanaal van de FINA. Klik hier.


 

Beeld:
OrangePicturesNL
2,891

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,548
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…