Selectie waterpolodames voor WK

Oranje Dames
Selectie waterpolodames voor WK

De Nederlandse waterpolodames beginnen maandag 20 juni aan het WK met een poulewedstrijd tegen Argentinië. Bondscoach Evangelos Doudesis maakte vandaag zijn selectie bekend.

De volgende dertien speelsters komen op het WK in Hongarije in actie: Laura Aarts (UZSC, keepster), Bente Rogge en Maxine Schaap (ZV De Zaan), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Sarah Buis (Dunaujvaros, Hongarije, keepster), Sabrina van der Sloot (Sabadell, Spanje), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (CN Mediterrani, Spanje), Ilse Koolhaas (Glyfada, Griekenland), Brigitte Sleeking (Olympiakos, Griekenland) en Kitty Lynn Joustra (University of Berkeley, Verenigde Staten). Doudesis wees daarnaast Fleurien Bosveld (Polar Bears) en keepster Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan) aan als reserves.

Moolhuijzen, Schaap en Ten Broek gaan hun eerste senioren-WK spelen, voor captain Sabrina van der Sloot wordt het alweer haar zevende mondiale titelstrijd met Oranje.

De begeleiding op het WK bestaat naast Doudesis uit Richard van Eck (assistent-bondscoach), Ineke Yperlaan (teammanager), Patricia del Soto (keeperstrainer), Chris Hendrix (video-analist) en Peggy Geerdinck (fysiotherapeut).


Oranje opent het toernooi op maandag 20 juni dus tegen Argentinië, speelt woensdag 22 juni de kraker tegen de Verenigde Staten en sluit de poulefase vrijdag 24 juni af tegen Zuid-Afrika.

Alle duels van het Nederlands team beginnen om 19.30 uur en worden afgewerkt in Debrecen.

De andere poules worden gespeeld in Sopron, Szeged en Boedapest.

De nummers 1 van alle poules plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales die op dinsdag 28 juni gepland staan. De nummers 2 en 3 spelen daarvoor eerst nog kruiswedstrijden tegen elkaar op zondag 26 juni. Poule A kruist tegen Poule B en Poule C tegen D. Deze wedstrijden worden in Boedapest afgewerkt.

Volledige loting WK Boedapest

Vrouwen

Poule A Boedapest: Italië, Hongarije, Canada, Columbia
Poule B Debrecen: Verenigde Staten, NEDERLAND, Zuid-Afrika, Argentinië
Poule C Sopron: Brazilië, Kazakhstan, Nieuw-Zeeland, Australië
Poule D Szeged: Thailand, Frankrijk, Griekenland, Spanje.


Mannen

Poule A Boedapest: Hongarije, Brazilië, Montenegro, Georgië.
Poule B Debrecen: Japan, Griekenland, Duitsland, Kroatië.
Poule C Sopron: Italië, Canada, Zuid-Afrika en Spanje.
Poule D Szeged: Kazakhstan, Verenigde Staten, Australië, Servië.


Oefenduel met Canada

Woensdag 8 juni spelen de Nederlandse waterpolodames nog een ‘uitzwaaiwedstrijd’ tegen Canada. In het Utrechtse zwembad De Krommerijn klinkt het eerste fluitsignaal om 18.30 uur.


Het organiserende UZSC hoopt op een mooi oranjefeestje en nodigt iedereen uit om naar de Krommerijn te komen. Het schuifdak boven het bad staat inmiddels open, dus hopelijk zorgt dat voor een mooie zomerse sfeer. Kaartjes zijn aan de deur te koop. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis, UZSC-leden betalen 2 euro en niet-leden 5 euro. 

Beeld:
Sabrina van der Sloot begint aan haar zevende WK. (Foto OrangePicturesNL)
4,796

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,182
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,033