Selectie waterpolodames voor World-League tegen Hongarije

Oranje Dames
11 januari 2019
Selectie waterpolodames voor World-League tegen Hongarije

Arno Havenga, bondscoach van de Nederlandse waterpolodames, heeft vandaag zijn selectie bekendgemaakt voor de FINA World League-wedstrijd tegen Hongarije, zaterdag 12 januari om 16.00 uur in Den Haag.


De volgende dertien speelsters zijn geselecteerd voor het duel in het inmiddels uitverkochte Hofbad: Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster), Laura Aarts (Dunaujavaros, Hongarije, keepster), Isabella van Toorn (Widex GZC Donk), Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje), Rozanne Voorvelt (ZVL-1886), Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Sabrina van der Sloot (Orizzonte, Italië), Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije), Simone van de Kraats (Polar Bears), Maud Megens (USC, Verenigde Staten) en Iris Wolves (Polar Bears).

Inzet van de wedstrijd tegen Hongarije is de tweede plaats in de World League Poule B. Nederland en Hongarije hebben allebei van Frankrijk gewonnen en verloren van Italië. Dinsdag 15 januari spelen de Nederlandse vrouwen in Triëst opnieuw tegen Italië, dat na drie duels ongeslagen aan de leiding gaat in Poule B.


Maar eerst moet de Europees kampioen in Den Haag met Hongarije zien af te rekenen. Afgelopen zomer troffen beide ploegen elkaar voor het laatst op het EK in Barcelona. Toen trok Nederland na een bloedstollende halve finale met 8-7 aan het langste eind.

Beeld:
Maud Megens. (Foto Beeldboot / Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
1,597

Reacties

Lees ook

12 januari 2019
De Nederlandse waterpolovrouwen hebben zaterdagmiddag in Den Haag met 13-14 verloren van Hongarije. Het duel in de poule…
1,657
07 januari 2019
Het was Amarens Genee (foto boven) die zondag met Rapallo verrassend de finale van de Coppa Italia speelde. Zaterdag ver…