Selectie waterpolovrouwen voor OKT bekend

Oranje Dames
Selectie waterpolovrouwen voor OKT bekend

Bondscoach Arno Havenga heeft de dertien waterpolosters bekendgemaakt die van 19 tot en met 24 januari in het Italiaanse Triëst gaan strijden om de laatste twee tickets voor de Olympische Spelen van Tokio. Oranje neemt het op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in de poule achtereenvolgens op tegen Slowakije, Italië en Frankrijk en moet daarna naar verwachting in de halve finale zien af te rekenen met Hongarije of Griekenland om zich voor de Spelen te plaatsen.

Oranje speelt het OKT in de volgende samenstelling: Brigitte Sleeking (Widex GZC Donk),Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje),Vivian Sevenich (CN Mataro, Spanje),Simone van de Kraats (Polar Bears),Iris Wolves (CE Mediterrani, Spanje),Maartje Keuning (CN Sabadell, Spanje),Dagmar Genee (UZSC),Maud Megens (Widex GZC Donk), Bente Rogge (ZV De Zaan), Joanne Koenders (Polar Bears, keepster), Ilse Koolhaas (NC Vouliagmeni, Griekenland) en Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster). 

 

Maud Koopman (ZV De Zaan) en Nina ten Broek (Polar Bears) reizen zondag 17 januari als reserves mee naar Triëst. Kitty-Lynn Joustra (ZV De Zaan) zou normaal gesproken ook onderdeel van het OKT-team zijn, maar zij brak afgelopen week op de training haar pink en is daardoor helaas uitgeschakeld voor het evenement in Italië.
Voor de laatste voorbereidingsfase trekt bondscoach Arno Havenga zich met zijn team en staf terug in Zeist, waar de nationale selectie al sinds jaar en dag traint in het eigen KNZB-Zwembad. Havenga: “Vanaf 11 januari gaan we onze eigen bubbel in Zeist in en gaan we niet meer naar huis. De speelsters leven natuurlijk al maanden volgens strenge protocollen en zijn eraan gewend dat ze hun sociale kring zo klein mogelijk houden. We zijn voor de kerst al begonnen met PCR- en sneltesten, maar we willen niet het risico lopen dat iemand uitgerekend vlak voor vertrek alsnog besmet raakt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Uitgangspunt is naar Triëst te gaan in de wetenschap dat we er alles aan hebben gedaan om het virus buiten de ploeg te houden, zodat we kwalificatie voor de Spelen zoveel mogelijk in eigen hand hebben.”

Het OKT stond eerder gepland voor maart 2020, maar werd vanwege de COVID-19-pandemie uitgesteld naar januari 2021. Omdat het virus nog altijd rondwaart in de wereld, zal het evenement in Triëst zonder publiek worden gespeeld en zullen de deelnemende teams na aankomst in een ‘bubbel’ gaan. Voorafgaand en tijdens het toernooi zullen speelsters en begeleiders enkele keren een COVID-19-test moeten ondergaan. Bij een of twee positieve tests, gaan de betreffende speelsters direct in quarantaine. Zij mogen worden vervangen. Bij een derde positieve test, van zowel staf als speelsters, wordt de hele ploeg uit het toernooi gehaald, zo heeft de wereldzwembond FINA besloten.

Poule-indeling OKT:
Poule A: Nederland, Frankrijk, Italië, Slowakije
Poule B: Griekenland, Hongarije, Israël en Kazakhstan

Programma Oranje:
Dinsdag 19 januari, 20.00 uur Nederland – Slowakije

Woensdag 20 januari, 18.00 uur Nederland – Italië
Donderdag 21 januari, 16.00 uur Frankrijk – Nederland (14.00 u. Hongarije – Griekenland)
Vrijdag 22 januari: Kwartfinales 
Zaterdag 23 januari: Halve finales 18.00 en 20.00 uur
Zondag 24 januari: Finalewedstrijden 

Voor meer info en het volledige programma, klik hier.

De wedstrijden van Oranje op het OKT zijn live te volgen via Ziggo Sport.

 

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
6,004

Lees ook

Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni sp…
1,066