Sevenich en Van de Kraats winnen Oranje getinte Spaanse Supercup

Oranje Dames
Sevenich en Van de Kraats winnen Oranje getinte Spaanse Supercup

Vivian Sevenich en Simone van de Kraats wonnen dinsdag met CN Mataro de Spaanse Supercup. Tegen CN Sabadell – met Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning in de gelederen – werd het 10-8.

 

CN Sabadell domineerde de afgelopen jaren de Spaanse damescompetitie. Vorig jaar wonnen Van der Sloot en Keuning er alles wat er te winnen viel. Met het winnen van de Supercup hebben Van de Kraats en Sevenich die hegemonie doorbroken.

 

Kans is groot dat de vier Oranje-internationals dit seizoen vaker in beslissende wedstrijden met elkaar in het water liggen. Deze zomer trok CN Mataro naast Van de Kraats ook twee Russische internationals aan. Dat versterkte team is daarmee een meer dan serieuze titelkandidaat geworden. Dinsdag schoot de ploeg uit de startblokken. Hoewel Van der Sloot Sabadell nog wel op voorsprong zette, liep CN Mataro in de tweede periode uit naar 5-1. In het vervolg maakte CN Sabadell het gat wel kleiner, maar CN Mataro bleef de wedstrijd controleren.

 

“Begin vierde periode werd het 8-7 en nog even spannend, maar we waren eigenlijk wel de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, is Sevenich van mening. “Fijn om eindelijk eens die cup te pakken na alle zilveren medailles met Mataro vorig jaar. Hopelijk kunnen we dit doortrekken.”

 

Voor Van der Sloot is het te vroeg om zich neer te leggen bij een plek achter CN Mataro. “Deze wedstrijd kwam nog iets te vroeg voor ons. We misten twee van onze belangrijkste speelsters (Maggie Steffens en Nona Perez, red.). Dan zie je dat we op dit moment nog tekort komen. Los van de mindere start, hebben we toch een aardige wedstrijd gespeeld zo vroeg in het seizoen. Ik zeg niet dat het makkelijk wordt om te winnen van CN Mataro, maar wij kunnen straks zeker beter.”

 

12 oktober 2021

 

Supercup Spanje

 

CN Mataro – CN Sabadell: 10-8 (2-1, 4-2, 2-3, 2-2).

CN Mataro: 1 doelpunt van Simone van de Kraats.

CN Sabadell: 3 doelpunten van Sabrina van der Sloot.

Beeld:
Simone van de Kraats (links) en Vivian Sevenich tonen trots hun eerste prijs van het seizoen
LEES MEER OVER
1,053

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,188
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,035