Stage waterpolovrouwen met Rusland

Oranje Dames
Stage waterpolovrouwen met Rusland

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de afgelopen dagen een nuttige oefenstage afgewerkt met Rusland. De nummer 4 van de Olympische Spelen van Tokio was te gast in Zeist, waar bondscoach Evangelos Doudesis een mix van ervaren speelsters en aanstormende talenten had samengesteld. Er werden – naast gezamenlijke trainingen - drie officieuze wedstrijden gespeeld, waarvan Nederland er twee won (14-12 en 16-14) en er één verloor (11-19).

De volgende speelsters kwamen een of meerdere keren tegen Rusland in actie: Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje), Kitty Lynn Joustra (CAL USA, Verenigde Staten), Bente Rogge (ZV De Zaan), Maartje Keuning (CN Sabadell), Simone van de Kraats (CN Mataró, Spanje), Brigitte Sleeking (Olympiacós, Griekenland), Ilse Koolhaas (NC Glyfada, Griekenland), Maud Koopman (Ferencvaros, Hongarije), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Marit van der Weijden (CN Sant Andreu, Spanje), Sarah Buis (Dunaújváros, Hongarije), Britt van de Dobbelsteen (ZV De Zaan), Laura Aarts (UZSC), Janieke Oosting (ZVL-Center), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Maxine Schaap (ZV De Zaan), Hanna Hoogervorst (UZSC) en Fleurien Bosveld (Polar Bears). 

 

Evangelos Doudesis: “We waren door enkele positieve corona-gevallen en ‘close contacts’ bij verschillende buitenlandse clubs niet helemaal compleet, maar hebben toch heel goed kunnen trainen en sparren. Marit van der Weijden en Lola Moolhuijzen speelden voor het eerst een wedstrijd met het A-team en hielden zich prima staande tegen de sterke Russinnen. Ook hebben drie speelsters uit onze B-selectie die in de Nederlandse competitie uitkomen - Maxine Schaap, Fleurien Bosveld en Hanna Hogervorst – internationale ervaring kunnen opdoen.” 


Oranje bereidt zich voor op de Europese voorronde van de FINA World League. Nederland komt voor het eerst in actie op dinsdag 22 februari in en tegen Hongarije. Dinsdag 15 maart speelt de ploeg van Doudesis thuis tegen Griekenland.

Beeld:
Archieffoto Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
1,310

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen bij de Olympische Spelen in Parijs in de poulefase tegen Hongarije, Australië, Ca…
1,515
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,217