TICKET VOOR TOKIO IS BINNEN!

Oranje Dames

Het is gelukt! De Nederlandse waterpolosters gaan naar de Olympische Spelen van Tokio. Oranje was in de allesbeslissende halve finale op het OKT met 7-4 te sterk voor Griekenland. Na een stroeve eerste helft, betaalde de fysieke en mentale fitheid van de Nederlandse ploeg zich na de rust uit. Nederland liep van een 3-4 achterstand uit naar een 7-4 voorsprong halverwege de vierde periode en gaf die niet meer uit handen, mede dankzij een ijzersterke verdediging met keepster Debby Willemsz als absolute uitblinker.

Nederland was voor het laatst in 2008 bij de Olympische Spelen van de partij. In 2012 en 2016 slaagde Oranje er niet in zich te kwalificeren.

Karakteristieken halve finale
Zaterdag 23 januari 2021
Periodestanden: 1-2, 2-2, 2-0, 2-0
Doelpunten Nederland: Maud Megens 3, Simone van de Kraats 2, Brigitte Sleeking en Sabrina van der Sloot.

De andere halve finale tussen Italië en Hongarije werd met 13-10 gewonnen door de laatste. Italië was voor het laatst in 2000 niet actief op de Spelen.

Nederland en Hongarije spelen zondagavond 20.30 uur nog de finale van het OKT. Ook die wedstrijd is vanaf 20.20 weer live te zien op kanaal 13 van Ziggo Sport en bij andere providers op Ziggo Sport Extra.