Uitstekende start Oranje in Holiday Cup

Oranje Dames
Uitstekende start Oranje in Holiday Cup

Het Nederlands waterpoloteam is het tweede deel van de trip door Noord-Amerika uitstekend begonnen. Oranje opende het toernooi om de Holiday Cup in de Verenigde Staten met een overtuigende 17-8 zege op Canada. Vorige week verloor de ploeg van bondscoach Arno Havenga in Montreal nog met 10-11 van Canada dat zich al heeft geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokyo.
 

Nederland is in voorbereiding op het EK. Havenga selecteerde in totaal zeventien speelsters voor de Canada Cup (waar Oranje als vierde eindigde) en de Holiday Cup en speelt elke wedstrijd in een andere samenstelling. Tegen Canada bleven de volgende speelsters aan de kant: Joanne Koenders, Vivian Sevenich, Bente Rogge en Brigitte Sleeking.

Holiday Cup, Princeton (VS):

Maandag 16 december 

Canada – Nederland 8-17
Periodestanden: 2-5, 5-4, 1-3, 0-5
Doelpunten Nederland: Ilse Koolhaas 4, Nomi Stomphorst 2, Sabrina van der Sloot 2, Iris Wolves 2, Kitty Lynn Joustra 2, Simone van de Kraats 2, Maud Koopman, Rozanne Voorvelt en Dagmar Genee.

Resterend programma Holiday Cup (*)

Woensdag 18 december 01.00 u. Verenigde Staten – Nederland
Donderdag 19 december 01.00 u. Nederland – Rusland
Donderdag 19 december 23.30 u. Italië – Nederland
Zaterdag 21 december Finalewedstrijden
            
(*) Nederlandse tijden. In de Verenigde Staten is het zes uur vroeger. 

Nederland oefent in de aanloop naar het EK in Budapest (12-26 januari) ook nog twee keer op eigen bodem tegen China. Zaterdag 28 december is om 16.00 uur Zwemcentrum Rotterdam het strijdtoneel en maandag 30 december om 19.30 uur het Valleibad in Veenendaal.

Beeld:
Ilse Koolhaas, 4 goals. (Archieffoto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
1,741

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,529
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…