USA opnieuw te sterk voor Oranje

Oranje Dames
21 december 2018
USA opnieuw te sterk voor Oranje

De Nederlandse waterpolodames hebben ook de tweede officiële interland in en tegen de Verenigde Staten niet kunnen winnen. Na de 12-6 nederlaag dinsdag in Claremont werd het donderdagavond een vrijwel identieke uitslag in Commerce: 12-5. Net als dinsdag was Bente Rogge met drie goals topscorer bij Oranje.
 

De wereld- en Olympisch kampioen was opnieuw een maatje te groot voor de ploeg van Arno Havenga, die vond dat zijn ploeg ‘overall’ iets beter uit de verf kwam dan dinsdag. “We speelden met de nieuwe regels, onder meer kortere aanvalstijd in overtal en na corners. Daar anticipeerde Amerika beter op dan wij. Zo scoorden zij drie keer razendsnel uit een man meer. Maar al met al was ook deze wedstrijd voor ons weer erg nuttig om te leren hoe we tegen de Verenigde Staten moeten spelen.”

Vrijdag staan er nog twee trainingen op het programma en de tiendaagse oefenstage wordt zaterdag afgesloten met de derde officiële interland in Lake Forest.

 

Donderdag 20 december
Verenigde Staten - Nederland 12-5
Periodestanden: 3-2, 3-1, 2-1, 4-1
Doelpunten Nederland: Bente Rogge 3, Iris Wolves en Ilse Koolhaas.

 

Resterend programma officiële interlands Verenigde Staten:
- Zaterdag 22 december, Lake Forest, 14.00 uur (NL tijd 23.00 uur)

Alle wedstrijden zijn op Youtube.com/USAWP live te volgen en terug te kijken.
Live statistieken: http://TheFOSH.net

Beeld:
Archieffoto Iris Wolves (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,223

Reacties

Lees ook

14 maart 2019
Sabrina van der Sloot, Ilse Koolhaas, Maartje Keuning, Brigitte Sleeking en Vivian Sevenich (foto boven) zijn gestrand i…
05 maart 2019
De Nederlandse waterpolodames speelden dinsdagavond hun laatste wedstrijd in de poulefase van de FINA World League in ei…