Van der Sloot en Keuning kampioen van Spanje

Oranje Dames
Van der Sloot en Keuning kampioen van Spanje

Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning zijn met CN Sabadell Spaans kampioen geworden. In de finale rekenden zijn in drie duels af met CN Mataro, de ploeg van Vivian Sevenich en Simone van de Kraats.

De Spaanse waterpololiefhebbers werden verwend met deze finalereeks. Met hoogstaand en oogstrelend spel sleepte CN Sabadell uiteindelijk de negentiende landstitel binnen. Van der Sloot was een van de uitblinkers, Keuning bleef op de kant met een schouderblessure.   

Eerder dit seizoen moest CN Sabadell de Supercup en Spaanse beker nog aan CN Mataro laten. Voor het eerst sinds lange tijd was de ploeg van Van der Sloot daarom geen uitgesproken favoriet. Sabadell won woensdag het eerste duel in eigen huis (11-9), maar omdat CN Mataro op vrijdag na strafworpen won, moest er een beslissingsduel aan te pas komen. Hierin was Sabadell dankzij een ijzersterke eerste periode de beste: 10-7.

Van der Sloot: "Ons seizoen kende veel tegenslagen. We presteerden niet altijd op de top van ons kunnen en we hadden veel blessureleed. We hadden lang moeite om een goed ritme te krijgen tijdens de wedstrijden. Gelukkig hebben we tijdens de play-offs laten zien waar we toe in staat zijn. We speelden als team en iedere speler nam verantwoordelijkheid en bleef vol vertrouwen gaan. Dan is deze landstitel een toch een mooie afsluiting van het seizoen."  

Finale Spanje (best-of-three)

Woensdag 13 april
CN Sabadell – CN Mataro: 11-9 (3-2, 1-1, 3-2, 4-4).
CN Sabadell: Sabrina van der Sloot 2 doelpunten.
CN Mataro: Simone van de Kraats 2 doelpunten.

Vrijdag 15 april
CN Mataro – CN Sabadell: 13-12 (2-2, 0-3, 4-0, 2-3, strafworpen: 5-4).
CN Mataro: Simone van de Kraats 2 en Vivian Sevenich 2 doelpunten.

Zaterdag 16 april
CN Sabadell – CN Mataro: 10-7 (3-0-3-3, 2-1, 2-3).
CN Sabadell: Sabrina van der Sloot 2 doelpunten.
CN Mataro: Simone van de Kraats 3 doelpunten.

 

Beeld:
Landskampioen CN Sabadell met Van der Sloot middelste rij, tweede van links (rfen.es)
LEES MEER OVER

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,005
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,359