Vier Oranjedames naar Final Four

Oranje Dames
26 februari 2023
Vier Oranjedames naar Final Four

Zaterdag plaatsen Vivian Sevenich, Simone van der Kraats, Sabrina van der Sloot en Laura Aarts zich met hun clubs voor de Final Four van de Champions League. Iris Wolves en Ilse Koolhaas redden het met Glyfada niet.

De kwartfinales werden over twee wedstrijden gespeeld. In de uitwedstrijd hadden Vivian Sevenich en Simone van de Kraats met CN Mataro de regerend kampioen Olympiacos Piraeus al verslagen (11-9) en ook in een volgepakt eigen huis waren zij te sterk: 15-12. Van de Kraats was van grote waarde voor haar club. Zij scoorde vijf keer. Na 2017 is het de tweede keer in de historie dat de Spaanse club de Final Four bereikt.

Ook Laura Aarts bereikte de Final Four na twee zeges. Na de eerdere 13-9 was zij met Dunaujvaros ook in Hongarije te sterk voor CE Mediterrani: 9-8. Sabina van der Sloot kroop met CN Sabadell door het oog van de naald. In Spanje won zij nog overtuigend met 15-10 van SIS Roma, maar in Rome verloor ze met 13-10. Hierdoor bleef Sabadell over twee duels met twee goals ‘in de plus’ aan de goede kant van de score.

Iris Wolves en Ilse Koolhaas verloren – ondanks twee doelpunten van Wolves en eentje van Koolhaas – met Glyfada van het Italiaanse Ekipe Orizzonte (15-9). Na de eerdere 13-14 nederlaag in Griekenland viel daarmee het doek voor het Nederlandse duo in Griekse dienst.

De Final Four worden van 30 maart tot en met 1 april gespeeld.

Beeld:
CN Mataro met Vivian Sevenich (achterste rij links) en Simone van de Kraats (voorste rij derde van links). Bron: RFEN
LEES MEER OVER
1,040

Lees ook

01 april 2023
Zaterdag heeft Sabina van der Sloot de Champions League in de wacht gesleept. Met CN Sabadell versloeg zij in een zinder…
01 april 2023
Vanavond wint hoe dan ook een Nederlandse speelster de Champions League. In de halve finales wonnen Vivian Sevenich en S…
1,035