Waterpolodames in Den Haag tegen Hongarije

Oranje Dames
Waterpolodames in Den Haag tegen Hongarije

De Nederlandse waterpolodames zijn zaterdag 12 januari a.s. weer op eigen bodem te bewonderen. De Europees kampioen speelt dan om 16.00 uur in het Hofbad te Den Haag voor de FINA World League tegen Hongarije.

 

Bondscoach Arno Havenga, door zijn collega’s onlangs uitgeroepen tot beste coach van een nationaal dameswaterpoloteam in 2018, maakt donderdag 10 januari bekend welke speelsters hij selecteert voor de titanenstrijd tegen Hongarije. Hij zal vast en zeker een beroep doen op Sabrina van der Sloot, door Swimming World gekozen tot beste speelster ter wereld in 2018. Ook Vivian Sevenich en Laura Aarts, beiden actief in de Hongaarse competitie, zullen zaterdag ongetwijfeld in de line-up staan.

Inzet van de wedstrijd tegen Hongarije is de tweede plaats in de World League Poule B. Nederland en Hongarije hebben allebei van Frankrijk gewonnen en verloren van Italië. Dinsdag 15 januari spelen de Nederlandse vrouwen in Triëst opnieuw tegen Italië, dat na drie duels ongeslagen aan de leiding gaat in Poule B.


Maar eerst moet Oranje in Den Haag met Hongarije zien af te rekenen. Afgelopen zomer troffen beide ploegen elkaar voor het laatst op het EK in Barcelona. Toen trok Nederland na een bloedstollende halve finale met 8-7 aan het langste eind.

Kaarten voor het duel in het Hofbad zijn nog te koop via
de ticketshop van de KNZB: www.knzb.nl/tickets

20190112_WPWL_NED_HUN_WOMEN_v3_highres.jpg

 

LEES MEER OVER
1,083

Lees ook

De Nederlandse waterpolodames zijn na een moeizame wedstrijd, tweede geworden op de Waterpolo Cup Rotterdam. In een uitv…
1,380
In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,031