Waterpolodames in FINA World League tegen Griekenland en Hongarije

Oranje Dames
Waterpolodames in FINA World League tegen Griekenland en Hongarije

De Nederlandse waterpolodames spelen in de Europese voorronde van de FINA World League in Poule A tegen Griekenland en Hongarije. Poule B bestaat uit Rusland, Italië en Spanje.

Naast de loting heeft de FINA ook het speelschema bekendgemaakt. Voor de poule van Oranje ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 25 januari: Griekenland - Hongarije
Dinsdag 22 februari: Hongarije – Nederland
Dinsdag 15 maart: Nederland – Griekenland

Alle teams gaan door naar de Europese ‘final 6’ van 8 tot en met 10 april. De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales, de nummers 2 en 3 van beide poules moeten eerst nog tegen elkaar ‘kruisen’ voor een plek in de top-vier. Uiteindelijk zullen de beste drie Europese landen zich kwalificeren voor de Super Final van de FINA World League die wordt gehouden van 12 tot en met 17 juli 2022.

De Nederlandse waterpolodames zijn sowieso al verzekerd van deelname aan het WK (13-29 mei in het Japanse Fukuoka).

Mannen

De Nederlandse waterpolomannen doen dit seizoen niet mee aan de FINA World League. Zij zijn in tegenstelling tot de vrouwen ook niet geplaatst voor het WK en focussen zich op kwalificatie voor het EK, dat in september in Split (Kroatie) wordt gehouden. Oranje speelt van 17 tot en met 20 februari 2022 in Israël tegen Turkije, Oekraïne en Israël. De beste twee landen kwalificeren zich voor het EK.

Beeld:
Archieffoto Beeldboot / Gertjan Kooij

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,200
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,038