Waterpolodames naar Super Final World League

Oranje Dames

Nederland mag in juli meedoen aan de Super Final van de FINA World League! De waterpolodames kwalificeerden zich zaterdag voor de prestigieuze eindronde dankzij een 9-7 overwinning op Italië in de halve finale van het Europese finaletoernooi op Tenerife.

Oranje keek bij rust nog tegen een achterstand aan tegen de Italiaanse ploeg, maar maakte in de derde en vierde periode het verschil. Aan de hand van aanvoerster Sabrina van der Sloot (topscorer met in totaal 3 goals) - en met een solide verdediging onder leiding van keepster Laura Aarts - liep Nederland uit naar een 9-5 voorsprong. Dat Italie in de laatste anderhalve minuut nog twee keer wist te scoren, deerde niemand meer.

Een plek bij de eerste drie in Tenerife is goed voor kwalificatie voor de Super Final van de FINA World League die staat gepland van 12 tot en met 17 juli 2022. De locatie is nog niet bekend.De Nederlandse vrouwen zijn al wel gekwalificeerd voor het WK in Hongarije (18 juni – 3 juli) en het EK in het Kroatische Split (27 augustus – 10 september).

Zaterdag 23 april halve finales:

Italië – Nederland 7-9 (2-2, 2-1, 0-2, 3-4)
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Brigitte Sleeking, Bente Rogge, Lola Moolhuijzen, Vivian Sevenich, Nina ten Broek en Simone van de Kraats.

Hongarije –Spanje 18-19 (na strafworpen, reguliere speeltijd 12-12)

Eerder gespeeld

Vrijdag 22 april
Spanje – Griekenland 13-9
Nederland – Frankrijk 18-6 (4-1, 6-2, 5-2, 3-1)
Doelpunten Nederland: Bente Rogge 3, Lola Moolhuijzen 3, Brigitte Sleeking 3, Fleurien Bosveld 2, Marit van der Weijden 2, Iris Wolves 2, Ilse Koolhaas 2, Maxine Schaap.