Waterpolodames in nieuwe World Cup

Oranje Dames
Waterpolodames in nieuwe World Cup

De Nederlandse waterpolodames zijn in de groepsfase van de FINA World Cup (1e Divisie) ingedeeld in Poule A met Griekenland, Hongarije en Australië. Poule B bestaat uit Spanje, de Verenigde Staten, Italië en China. De World Cup komt in de plaats van de FINA World League.

Bij de loting in Boedapest werd bekendgemaakt dat de poulewedstrijden worden gespeeld van 14 tot en met 16 april 2023 op twee nader te bepalen locaties. De beste drie landen van elke poule plaatsen zich voor de Super Finale, die van 23 tot en met 25 juni 2023 is gepland. De zes finalisten van de 1e Divisie worden aangevuld met de twee beste landen uit de 2e Divisie.

Oranje eindigde bij de laatste editie van de FINA World League op de vierde plaats. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis komt in 2023 naast de World Cup ook nog in actie op het WK in Fukuoka (Japan) en het EK in Tel Aviv (Israël). 

De Nederlandse mannen hebben zich niet geplaatst voor de World Cup en het WK en spelen in juni kwalificatiewedstrijden voor het EK in Tel Aviv (7-21 oktober 2023).

Lees ook

Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…
De Nederlandse waterpolovrouwen zijn hun voorbereiding aan de Olympische Spelen in Parijs gestart. Op vrijdag 14 juni sp…
1,065