Waterpolodames tegen Italië in Eindhoven

Oranje Dames
EK-goud voor de waterpolodames
Waterpolodames tegen Italië in Eindhoven

De Nederlandse waterpolodames starten de FINA World League-cyclus 2018-2019 met een thuiswedstrijd tegen Italië. Het titanenduel wordt gespeeld op dinsdag 6 november om 20.00 uur in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Het is de eerste officiële wedstrijd van Oranje sinds het winnen van de Europese titel, afgelopen zomer in Barcelona.

Oranje is in de poulefase van de World League ingedeeld met Frankrijk, Italië en Hongarije. De Nederlandse dames troffen alle tegenstanders ook al op het succesvolle EK in Barcelona. In de poule won Nederland met 20-4 van Frankrijk en tegen de Italiaanse ploeg werd met 6-6 gelijkgespeeld. Daarna rekende het Nederlands team in een prachtige halve finale met 8-7 af met Hongarije.

De equipe van Arno Havenga bereikte dit jaar de finale van de World League, waarin de Verenigde Staten nog net een maatje te groot bleken. Voor de winnaar van de finaleronde in 2019 ligt er een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio klaar, dus een zege in het eerste (thuis)duel tegen Italië zou voor Oranje het eerste belangrijke stapje kunnen zijn op weg naar de Spelen. Havenga maakt later zijn selectie voor de thriller in Eindhoven bekend.

Toegangskaarten kunnen worden besteld via de ticketshop van de KNZB: knzb.nl/tickets.

Leden van onze coachvereniging ManMeer!-Coach hebben gratis toegang en worden per email persoonlijk uitgenodigd.

Beeld:
EK-goud voor de waterpolodames | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in de Aspire Dome in Doha afgesloten met een vijfde plaa…
1,196
Mede dankzij een sterke eerste periode hebben de Nederlandse waterpolovrouwen in de strijd om de vijfde plaats op het we…
3,038