Waterpolodames voor World League naar Hongarije

Oranje Dames
Waterpolodames voor World League naar Hongarije

De Nederlandse waterpolodames spelen dinsdag 25 februari voor de FINA World League in en tegen Hongarije. Het duel wordt om 17.00 uur gespeeld in Szentes. Het is voor Oranje pas de tweede wedstrijd in het World League-seizoen 2019-2020. Eerder werd – na strafworpen – gewonnen van Italië en twee weken geleden werd het uitduel met Frankrijk afgelast omdat de vlucht van het Nederlands team vanwege de storm Ciara tot twee keer toe werd geannuleerd. 

Bondscoach Arno Havenga selecteerde voor het duel in Szentes de volgende dertien speelsters: Brigitte Sleeking (Widex GZC Donk),Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk),Bente Rogge (ZV De Zaan), Iris Wolves (Polar Bears),Maartje Keuning (ZV De Zaan),Maud Megens (Widex GZC Donk), Kitty-Lynn Joustra (ZV De Zaan), Maud Koopman (ZV De Zaan), Ilse Koolhaas (ZV De Zaan), Vivian Sevenich (UZSC), Sabrina van der Sloot (UZSC), Joanne Koenders (Polar Bears, keepster) en Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster). 

Ilse Koolhaas maakt haar rentree in Oranje. Zij miste door een hersenschudding het EK in Budapest. Ten opzichte van het EK, waar Nederland in de strijd om het brons met 8-10 verloor van Hongarije, doet Havenga dit keer geen beroep op Simone van de Kraats en Dagmar Genee. “We hebben een brede en aan elkaar gewaagde selectie. Met de stage van vorige week tegen Team USA en dit World League-duel tegen Hongarije, heb ik alle speelsters meerdere keren onder hoge weerstand aan het werk kunnen zien. Daarna neem ik een besluit welke ploeg naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) gaat”, motiveert Havenga zijn keuze.

Opzet World League

Het Nederlands vrouwenteam speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen Italië, Hongarije, Griekenland, Spanje, Rusland en Frankrijk. De laatste vier wedstrijden worden na het OKT gespeeld. Uiteindelijk gaan de beste vier landen door naar de Super Final die in juni op het programma staat.

De World League-cyclus staat dit jaar vanzelfsprekend in de schaduw van kwalificatie voor de Olympische Spelen.De Nederlandse vrouwen strijden van 8 tot en met 15 maart in Triëst (Italië) op het OKT om de laatste twee tickets voor Tokio. 

Beeld:
Ilse Koolhaas maakt haar rentree. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,542

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwed…
1,442