Waterpolovrouwen te sterk voor China

Oranje Dames
Waterpolovrouwen te sterk voor China

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overwinning. In een vol Valleibad in Veenendaal was de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis met 14-9 te sterk voor China, dat de afgelopen dagen te gast was in het KNZB-Zwembad in Zeist om te trainen en te sparren met Oranje.

Net als bij het laatste WK in Doha in de ‘cross-overs’ had Nederland ook dit weer de nodige moeite om afstand te nemen van het stugge China. Na een 2-1 voorsprong na de eerste periode liep Oranje langzaam maar zeker wel wat weg, maar groter dan vijf werd de marge nooit. Niettemin controleerde Nederland, dat nog niet in de sterkste opstelling aantrad, de hele wedstrijd. 

Simone van de Kraats en Kitty Lynn Joustra waren met ieder drie goals de topscorers bij Oranje. Ook Marit van der Weijden onderscheidde zich met twee fraaie treffers van afstand. 

Vrijdag 14 juni, Veenendaal
Nederland – China 14-9
Periodestanden: 2-1, 5-3, 3-2, 4-3
Doelpunten Nederland: Kitty Lynn Joustra 3, Simone van de Kraats 3, Marit van der Weijden 2, Brigitte Sleeking, Bente Rogge, Lola Moolhuijzen, Maxine Schaap, Lois den Ouden en Lieke Rogge.

Op weg naar Parijs

Oranje gaat de komende tijd ook nog naar Frankrijk om te trainen en te oefenen tegen het gastland van de Spelen en van 9 tot en met 12 juli is het Nederlands team op eigen bodem actief bij de Waterpolo Cup in Rotterdam. De ander deelnemende landen zijn Spanje, Frankrijk, Australië, Italië en Griekenland.

Tickets

Waterpolo Cup Rotterdam, 9-12 juli: klik hier.
 

Beeld:
Marit van der Weijden, twee treffers. (Foto Orange Pictures / Albert ten Hove)
LEES MEER OVER
1,773

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,331