Willemsz schiet Oranje naar zege

Oranje Dames
31 december 2019
Willemsz schiet Oranje naar zege

De Nederlandse waterpolodames hebben de voorbereiding op het EK Waterpolo afgesloten met een zege. Oranje was maandagavond in een uitverkocht Valleibad in Veenendaal met 11-10 te sterk voor China. De winnende treffer viel drie seconden voor tijd en kwam van de hand van keepster Debby Willemsz. Zij maakte optimaal gebruik van de nieuwe regel dat keepers tegenwoordig over de middenlijn mogen om zo een ‘powerplay’ in de aanval te creëren.

Het doelpunt van Willemsz viel na een time-out van bondscoach Arno Havenga, die 19 seconden voor tijd het ‘T-gebaar’ maakte nadat China even daarvoor naast had geschoten. Deze slotfase paste in het beeld van de wedstrijd waarin de Aziatisch en Europees kampioen – net als zaterdag in Rotterdam - zeer aan elkaar gewaagd bleken. 

In de rust van het duel werd er officieel afscheid genomen van Marloes Nijhuis. Zij bedankte eerder dit jaar na jaren van trouwe dienst voor Oranje. Klik hier

Na de stage met China trainen de waterpolodames volgende week nog in Zeist, alvorens de ploeg vrijdag 10 januari vertrekt naar Budapest. Daar begint twee dagen later hun EK met een wedstrijd tegen Israël. De waterpolomannen starten dinsdag 14 januari met het duel tegen Roemenië.

Veenendaal, maandag 30 december 2019

Nederland – China 11-10
Periodestanden: 2-2, 2-2, 3-3, 4-3
Doelpunten Nederland: Sabrina van der Sloot 3, Maud Megens 2, Bente Rogge, Nomi Stomphorst, Iris Wolves, Maartje Keuning, Simone van de Kraats en Debby Willemsz.

Beeld:
Debby Willemsz, matchwinnaar. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)W
LEES MEER OVER
4,304

Lees ook

25 november 2022
De Nederlandse waterpolodames zijn in de groepsfase van de FINA World Cup (1e Divisie) ingedeeld in Poule A met Gri…
06 november 2022
Een vierde plaats met een bronzen randje. Zo zou je de eindklassering van het Nederlands team bij de World League Super…
1,009