WK: Nederland overklast Kazachstan

Oranje Dames
WK: Nederland overklast Kazachstan

In de tweede poulewedstrijd op het WK in Fukuoka hadden de Nederlandse waterpolovrouwen geen enkele moeite om Kazachstan te verslaan. Via de periodestanden 0-10, 1-7, 1-9, 0-4 finishte Oranje op 2-30.

De Nederlandse ploeg hield het tempo de hele wedstrijd hoog, kon voortdurend doorwisselen en scoorde de meeste doelpunten uit een snelle tegenaanval. Ook verdedigend werd er geconcentreerd gespeeld: keepster Sarah Buis hoefde slechts twee keer de bal achter zich vandaan te halen. 

Alle Nederlandse veldspeelsters kwamen tot scoren.Simone van de Kraats werd topscorer met 8 treffers. De overige Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Maxine Schaap (5), Lieke Rogge (3), Lola Moolhuijzen (3), Bente Rogge (2), Iris Wolves (2), Brigitte Sleeking (2), Marit van der Weijden (2), Maartje Keuning (1), Vivian Sevenich (1) en Nina ten Broek (1). 

Donderdag 20 juli om 13.30 uur (NL tijd) sluit Nederland de poulefase af tegen Israël. Die wedstrijd zal weer live worden uitgezonden op NOS.nl, met commentaar van Erik van Dijk en Iefke van Belkum.  

Eerdere wedstrijden gespeeld in Poule B: 
Nederland-Spanje 7-6
Israël-Kazachstan 17-6
Spanje-Israël 22-5

Beeld:
Simone van de Kraats, 8 treffers. (Foto BSR Agency)
1,641

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,568
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…