Waterpolomannen sluiten EK winnend af

Oranje Heren, EK
22 januari 2020
Waterpolomannen sluiten EK winnend af

De Nederlandse waterpolomannen zijn het EK in Budapest als 15egeëindigd. In de laatste wedstrijd was Oranje woensdag met 19-9 veel te sterk voor Malta. 

Met de ruime overwinning sloot het Nederlands team het EK toch nog enigszins positief af. Ted Huijsmans maakte zijn debuut onder de lat bij Oranje. Hij loste in de laatste periode Eelco Wagenaar af. 

Bondscoach Harry van der Meer kijkt met gemengde gevoelens terug op het toernooi: “Het verhaal is inmiddels bekend. We hebben in de poulefase bij vlagen goed spel laten zien, alleen veel te veel kansen gemist in met name de man meer. Daarnaast kunnen we ook in verdedigend opzicht nog wel een stap maken. We hadden qua niveau zeker rond de 10e plaats kunnen eindigen, vind ik. Maar toen Roemenië verrassend van Rusland won, restte ons helaas niets anders dan de wedstrijden om de 13etot en met 16eplaats.”

“Hoewel de eindklassering natuurlijk teleurstellend is, zijn er genoeg aanknopingspunten om op verder te bouwen richting het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Rotterdam. Daar moeten we uiteindelijk ons beste spel laten zien en misschien zelfs wel boven onszelf uitstijgen, om een ticket voor Tokyo te bemachtigen. We zullen daarvoor ook de steun van het Oranje-publiek keihard nodig hebben, dus ik hoop straks op een volle bak die elke wedstrijd als één blok achter ons gaat staan.” 

De voorbereiding op het OKT begint voor de mannen al in Budapest. De komende dagen zullen zij gewoon doortrainen en daarnaast de waterpolodames zo goed mogelijk proberen te ondersteunen in hun Olympische missie.

Kaarten voor het OKT in Rotterdam, zijn te bestellen via: www.oktwaterpolo2020.nl

EK 

Heren

Om de 15e/16eplaats


Woensdag 22 januari
Malta – Nederland 9-19
Periodestanden: 2-5, 2-5, 2-4, 3-5
Doelpunten Nederland: Guus van IJperen 6, Jesse Koopman 4, Robin Lindhout 3, Lars Gottemaker 2, Jesse Nispeling 2, Sam van den Burg en Thomas Lucas.

Poulefase:

Dinsdag 14 januari
Nederland - Roemenië 9-8
Periodestanden: 2-2, 3-2, 1-4, 3-0
Doelpuntenmakers Nederland: Jorn Winkelhorst 3, Guus van IJperen 2, Pascal Janssen, Thomas Lucas, Jesse Nispeling, Jorn Muller.

Donderdag 16 januari 
Nederland – Rusland 9-15
Periodestanden: 2-3, 1-5, 2-3, 4-4
Doelpunten Nederland: Jorn Winkelhorst 2, Jesse Koopman 2, Robin Lindhout 2, Thomas Lucas, Jorn Muller en Lars Gottemaker.

Zaterdag 18 januari 
Servië – Nederland 11-4
Periodestanden: 0-1, 3-1, 5-2, 3-0
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 2, Jorn Winkelhorst en Pascal Janssen.

Kruiswedstrijd 13et/m 16eplaats

Maandag 20 januari

Nederland – Frankrijk 8-9
Periodestanden: 3-3, 2-2, 1-2, 2-2
Doelpunten Nederland: Jorn Winkelhorst 2, Lars Gottemaker 2, Kjeld Veenhuis, Jesse Nispeling, Jesse Koopman en Thomas Lucas.

Voor uitslagen en karakteristieken van alle andere wedstrijden op het EK, dames en heren: klik hier.

De Nederlandse vrouwen spelen donderdag de halve finale tegen Rusland. Dit duel – dat in tegenstelling tot eerdere berichten om 17.30 uur begint – is live te zien op www.nos.nl

Beeld:
Guus van IJperen, zes treffers. (Archieffoto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,332

Lees ook

12 september 2023
Dinsdag vond in Netanya de loting plaats voor het EK dat van 3 tot 16 januari wordt gehouden in Israël. Volgens het nieu…
1,481
17 augustus 2023
Flemming Kastrop verlaat UZSC voor de Montenegrijnse competitie. De 21-jarige midachter gaat naar VK Primorac Kotor. Ka…
1,649