Lars ten Broek naar Hongaarse topclub OSC

Oranje Heren, Eredivisie Heren
Lars ten Broek naar Hongaarse topclub OSC

Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Polar Bears heeft een contract getekend voor een jaar met een optie tot verlenging voor meerdere jaren. Hij krijgt bij OSC te maken met coach Daniel Varga, die in 2008 bij de Olympische Spelen van Beijing als speler goud won met het Hongaarse team.

Het gaat hard met Lars ten Broek. Hij was met zijn verwoestende schoten een van de drijvende krachten achter de successen van ‘zijn’ Jong Oranje-generatie (onder meer vierde op het WJK o.18 in 2022) en was ook bij Polar Bears een belangrijke pion. Niet verwonderlijk dat de bij vaak uitblinkende allrounder op de radar kwam van internationale topclubs.

Ten Broek: “Ik heb na afloop van het WJK, vorig jaar in Belgrado, gesprekken gevoerd met verschillende ploegen uit Italië, Kroatië en Spanje. Maar als dan OSC zich meldt, dan zeg je geen nee. OSC is een hele mooie club waar ik ongetwijfeld heel veel ga leren. Ik wil de internationale top halen en dan moet je met de beste spelers trainen en spelen. Ik denk dat het Hongaarse spel mij ligt en verwacht dat ik me onder coach Varga en met hulp van mijn teamgenoten verder kan ontwikkelen. OSC gaat komend seizoen ook weer in de Champions League spelen. Dat is voor mij een droom die uitkomt. Ik heb heel veel zin in dit avontuur.”

Ten Broek maakte deze week in en tegen Montenegro zijn debuut voor het Nederlands waterpoloteam dat toewerkt naar het EK-kwalificatietoernooi van 23 tot en met 25 juni in eigen land. Nederland wil zich daar plaatsen voor het Europees Kampioenschap dat in januari in Netanya (Israël) op het programma staat. Daarvoor speelt Lars ten Broek van 10 tot en met 18 juni ook nog met Jong Oranje het WJK o.20 in Boekarest.

Meer over de stage van de Nederlandse waterpolomannen en de WJK-ploeg in Montenegro: 

https://www.waterpolo.nl/oranje-heren/montenegro-klopt-vernieuwd-oranje

https://www.waterpolo.nl/oranje-heren/oranjemannen-neergestreken-montenegro
 

Beeld:
Foto: Hanny van den Dobbelsteen.
1,884

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,646