Kaartverkoop EKT geopend

Oranje Heren, Evenement
09 mei 2023
Kaartverkoop EKT geopend

De Nederlandse waterpolomannen spelen van 23 tot en met 25 juni het Europees Kwalificatie Toernooi (EKT) in eigen land. Toegangskaarten zijn HIER te koop.

In de Amersfoortse Amerena strijden de Oranjemannen met Portugal, Polen en Litouwen voor een ticket naar het EK in het Israëlische Netanya (3-16 januari 2024). De ploeg van Harry van der Meer eindigde het afgelopen EK in Split op de elfde plek. Omdat alleen de eerste acht zich automatisch plaatsen voor het volgende EK, dient Nederland het kwalificatietoernooi te spelen. Nederland zat bij de loting voor het EKT wel ‘pot 1’ waardoor het relatief sterke Servië, Roemenië en Duitsland worden ontlopen. Omdat Israël als organiserend land automatisch is geplaatst, strijden er zestien landen voor de overgebleven zeven tickets. Dat betekent dat de nummers 1 en de drie beste nummers 2 zich kwalificeren voor ‘Netanya’.

“Met Litouwen, Portugal en Polen als tegenstanders zijn we het aan onze stand verplicht om ons te kwalificeren”, zegt bondscoach Harry van der Meer. “Mooi dat we dit toernooi in eigen land kunnen spelen. We hopen op volle oranje tribunes!”

“Amersfoort is trots om gastheer te zijn van dit toernooi. We zijn al druk met de voorbereidingen. Met de gemeente, zwembadbeheerder SRO en de KNZB gaan we er een feestje van maken!” aldus toernooi coördinator Jasper Wolsing van ZPC Amersfoort.

Oorspronkelijk zou het EK in oktober 2023 gespeeld worden in Tel Aviv, maar onlangs maakte de LEN bekend het toernooi door te schuiven naar 3-16 januari. Ook de speelstad is met Netanya veranderd. De Oranjedames zijn rechtstreeks geplaatst voor het EK.

Tickets
Wil je er bij zijn? Bestel dan snel je tickets. De tickets gaan per dag en kosten €9,50 per sessie van twee wedstrijden. Het Nederlands team komt in elke sessie in actie. Als je het hele weekend komt (zes wedstrijden), is er een voordelig weekend passe-partout.   

Speelschema EKT Amersfoort

Vrijdag 23 juni
18:30 uur Litouwen – Portugal

20:30 uur Nederland – Polen

Zaterdag 24 juni
18:30 uur Litouwen – Polen
20:30 uur Nederland – Portugal

Zondag 25 juni
09:30 uur Polen – Portugal
11:30 uur Nederland – Litouwen

Beeld:
Volle tribunes in Amerena
LEES MEER OVER
2,058

Lees ook

25 mei 2023
Lars ten Broek speelt vanaf komend seizoen voor OSC Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 19-jarige topscorer van Pol…
1,413
23 mei 2023
De Oranjemannen spelen en trainen deze week in Herceg Novi met het nationale team van Montenegro en China. Dinsdag speel…
1,855