Nederland opent World League met zege op Oekraïne

Oranje Heren, Internationaal Toernooi
Robin Lindhout legt aan voor één van zijn vier treffers (Beeldboot/Gertjan Kooij)
23 oktober 2018
Nederland opent World League met zege op Oekraïne

Het Nederlandse herenteam heeft zijn eerste zege in de World League binnen. In de Utrechtse Krommerijn werd Oekraïne, na een stroeve start, met 15-5 uiteindelijk ruim verslagen. Robin Lindhout, die werd verkozen tot man of the match, was met vier treffers topscorer van de avond. 

De Oranjemannen openden het duel zeer actief, met een baltempo dat veel hoger lag dan dat van de Oekraïners. Al ging dat soms gepaard met slordigheden, duidelijk leek dat ze weinig te vrezen hadden. Ondanks dat klasseverschil wist het team van Robin van Galen niet uit te lopen en scoorde Oekraïne bij een 4-0 achterstand prompt drie keer achter elkaar, na opnieuw slordigheden in de Nederlandse defensie. 

In het tweede gedeelte van de wedstrijd kon Nederland zijn overwicht wel in de score uitdrukken. Conditioneel walste de ploeg over de Oekraïners heen, die leeggespeeld waren. Met totaal elf treffers in het tweede gedeelte was het alsnog een acceptabel verschil voor de Oranjemannen. 

Het andere duel in poule B tussen Spanje en Griekenland ging gewonnen door de Grieken. In Barcelona waren zij na een sterke eerste periode met 5-7 (1-4, 1-2, 2-1, 1-0) te sterk voor de EK-finalist van afgelopen zomer. 

ger18102322998%20(2).jpg

Lees hier het liveblog van de wedstrijd terug.

Dinsdag 23 oktober

Nederland - Oekraïne 15-5
Periodestanden: 2-0, 2-3, 5-1, 6-1
Doelpuntenmakers Nederland: Robin Lindhout 4, Thomas Lucas 3, Jorn Muller 2, Milos Filipovic 2, Jesse Koopman, Pascal Janssen, Guus van Yperen, Bilal Gbadamassi. 

Wedstrijdschema Oranjemannen

13 november
Griekenland - Nederland

11 december
Nederland - Spanje (locatie Alphen a/d Rijn)

29 januari
Oekraïne - Nederland

19 februari
Nederland - Griekenland (locatie Amersfoort)

12 maart
Spanje - Nederland 

Beeld:
Robin Lindhout legt aan voor één van zijn vier treffers (Beeldboot/Gertjan Kooij)

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam wordt gehouden van 14 tot en met 21 febru…
26 mei 2020
Lars Gottemaker heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De 32-jarige speler van Het Ravijn kan het drukke pr…
2,463