Strijdend Nederland in derde periode ten onder

Oranje Heren, Internationaal Toernooi
Jorn Winkelhorst, één keer trefzeker (A. Ten Hove)
19 februari 2019
Strijdend Nederland in derde periode ten onder

Nederland is er in het World League-duel tegen Griekenland niet in geslaagd een stunt uit te halen. In de Amersfoortse 'Amerena' bleef de equipe van Robin van Galen twee periodes goed bij, maar was een serie doelpunten van de Grieken in de derde periode de ploeg te machtig. Uiteindelijk eindigde het duel in 6-12.

Voor het duel werd jongeling Tim de Mey, die zijn tweede interland speelde, nog aan de wedstrijdselectie toegevoegd in plaats van de afgehaakte Jorn Muller. Ook midvoor Jorn Winkelhorst was er weer bij na een aantal afwezige interlands. In de beginfase opende Nederland fel en kon goed mee met de Grieken, die nog de score openden via Alexandros Gounas. Daarna zette Jesse Koopman, na een strakke pass van doelman Eelco Wagenaar en Robin Lindhout uit een strafworp, Nederland op een 2-1 voorsprong. 

In de tweede periode kwam Nederland wat in de foutenlast, met de twee vaste midachters Sam van den Burg en Jesse Nispeling die op twee uitsluitingen kwamen. Desondanks bleef Nederland bij. In de de derde periode pakte Griekenland het eerste gaatje. Van 5-6 ging de score binnen vier minuten naar 5-9. Reden genoeg voor Van Galen om een time-out aan te vragen, daarna kreeg Nederland geen goal meer tegen, maar werd er via Jesse Nispeling maar één keer gescoord. In de laatste periode was het Nederlandse vuur gedoofd.

Dinsdag 19 januari
Nederland - Griekenland 6-12
Periodestanden: 3-3, 2-3, 1-3, 0-3
Doelpuntenmakers Nederland: Robin Lindhout 2, Jesse Nispeling 2, Jesse Koopman, Jorn Winkelhorst.

Resterend programma Oranje

12 maart
Spanje - Nederland

Beeld:
Jorn Winkelhorst, één keer trefzeker (A. Ten Hove)

Reacties

Lees ook

15 februari 2020
Bondscoach Harry van der Meer kan tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) definitief geen beroep doen op Ruud…
3,115
11 februari 2020
De Nederlandse waterpolomannen zijn er in de FINA World League niet in geslaagd Kroatië te verrassen. De nummer vier van…
1,511