Waterpolomannen voor World League naar Griekenland

Oranje Heren, Internationaal Toernooi
Jorn Winkelhorst treft wederom Griekenland
Waterpolomannen voor World League naar Griekenland

De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 13 november in Athene hun tweede wedstrijd in de poulefase van de FINA World League tegen Griekenland. Beide ploegen wonnen hun eerste duel. Nederland was volgens verwachting in Utrecht met 15-5 te sterk voor Oekraïne en Griekenland wist in Barcelona Spanje te verslaan met 5-7.

Bondscoach Robin Van Galen heeft voor de wedstrijd in en tegen Griekenland de volgende dertien spelers opgeroepen:

Lars Gottemaker (Het Ravijn),
Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper),
Jesse Nispeling (Olympic Nice, Frankrijk),
Bilal Gbadamassi (Partizan Belgrado, Servië),
Jesse Koopman (CN Noisy-le-sec, Frankrijk),
Jorn Muller (CN Sabadell, Spanje),
Kjeld Veenhuis (CN Sant Andreu, Spanje),
Pascal Janssen (UZSC),
Milos Filipovic (Olympic Nice, Frankrijk),
Ruud van der Horst (Polar Bears),
Guus van Yperen (CN Barcelona, Spanje),
Jorn Winkelhorst (Waspo Hannover, Duitsland),
Milan de Koff (SVH, keeper).

De van een kaakbreuk herstellende Sam van den Burg is nog niet fit genoeg om te spelen en ook de routiniers Robin Lindhout en Thomas Lucas gaan niet mee naar Athene. Van Galen licht toe: “Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar de World League staat voor ons in het teken van het EK 2020 en het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor Tokio. Dáár moeten we pieken. We hebben ervoor gekozen dit seizoen niet met een min of meer vaste ploeg te spelen, maar juist wat vaker door te rouleren. Zo krijgen meer spelers de kans zich op het hoogste niveau te laten zien en kunnen wij andere samenstellingen en spelers op verschillende posities testen. Daarmee creëren we in de aanloop 2020 meer concurrentie en hebben we straks meer spelers voor meerdere posities waar we uit kunnen kiezen. In onze ogen vergroot dat de kans op kwalificatie voor de Olympisch Spelen.” 

Nederland speelde afgelopen zomer op het EK nog tegen Griekenland. Toen verloor Oranje in de poule met 7-12. De volgende wedstrijd in de World League is dinsdag 11 december in zwembad AquaRijn te Alphen aan den Rijn tegen Spanje. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart via www.knzb.nl/tickets. Via de ticketshop van de KNZB zijn er ook al kaarten te koop voor de thuiswedstrijd van waterpolomannen tegen Griekenland, dinsdag 19 februari in Amerena te Amersfoort, en voor het duel van de Nederlandse waterpolodames tegen Hongarije, zaterdag 12 januari in het Hofbad te Den Haag.

Beeld:
Winkelhorst treft met Oranje wederom Griekenland | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,241
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,648