Universiade: Japan te sterk voor Oranje

Oranje Heren, Universiade
Universiade: Japan te sterk voor Oranje
Universiade: Japan te sterk voor Oranje

Het Nederlands team eindigt bij de Universiade in Taiwan hoogstwaarschijnlijk als zevende. De mannen van Oranje verloren zondag in de kruiswedstrijd om de 5e tot en met 8e plaats met 8-9 van Japen en sluit nu woensdag het toernooi af tegen Groot-Brittannië om de 7e en 8e plaats.

Nederland en Japan hielden elkaar lang in evenwicht, maar in de slotfase trokken de Aziaten het duel naar zich toe met hun handelsmerk, de vlijmscherpe counter. Net als in de kwartfinale tegen Italië miste Oranje te veel kansen.

Robin van Galen: “We zijn natuurlijk teleurgesteld over het resultaat en dat we te veel ballen op lat, paal en keeper hebben geschoten. Maar over het vertoonde spel ben ik best tevreden. Japan is de laatste jaren aan een sterke opmars bezig in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio en speelt een hele ‘hoge’ pressing met razendsnelle tegenaanvallen. Ook landen als Rusland en Amerika hadden hier veel moeite de wat onorthodoxe, maar ook wel degelijk effectieve speelwijze van Japan. Met onze gekozen tactiek haalden we de angel er redelijk uit, maar uiteindelijk wisten ze toch nog een aantal keren met de counter te scoren. De laatste twee werden ons helaas fataal.”
 
Kruiswedstrijd 5e tot en met 8e plaats
Zondag 27 augustus

Nederland – Japan 8-9
Periodestanden: 2-2, 2-3, 2-1, 2-3
Doelpunten Nederland: Lars Reuten 2, Robin Lindhout 2, Guus van Yperen, Pascal Janssen, Jesse Koopman en Thomas Lucas.
   
Eerder gespeelde wedstrijden

Poule

Vrijdag 18 augustus
Italië – Nederland: 6-8
Periodestanden: 1-3, 0-3, 3-1, 2-1
Doelpunten Nederland: Jesse Nispeling 2, Lars Reuten, Robin Lindhout, Guus van Yperen, Jorn Muller, Jesse Koopman en Thomas Lucas.

Zondag 20 augustus
Argentinië - Nederland: 3-19
Periodestanden: 1-4, 1-3, 0-6, 1-6
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 6, Robin Lindhout 5, Kjeld Veenhuis 2, Guus van Yperen 2, Sam v/d Burg, Jesse Nispeling, Lars Reuten en Jorn Muller.

Maandag 21 augustus
Australië - Nederland 5-9
Periodestanden: 1-4, 3-1, 1-1, 0-3
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 3, Sam van den Burg 2, Jesse Koopman, Jesse Nispeling, Pascal Janssen en Guus van Yperen.

Achtste finale
Woensdag 23 augustus 
Nederland – Roemenië 8-6
Periodestanden: 4-2, 3-1, 1-2, 0-1
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 3, Guus van Yperen 2, Kjeld Veenhuis, Robin Lindhout en Pascal Janssen.

Kwartfinale
Vrijdag 25 augustus
Nederland – Italië 4-6
Periodestanden: 0-0, 2-2, 1-2, 1-2
Doelpunten Nederland: Kjeld Veenhuis, Sam van den Burg, Robin Lindhout en Guus van Yperen.   

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

LEES MEER OVER

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,211
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,612