Universiade: Nederland niet naar laatste vier

Oranje Heren, Universiade
Universiade: Nederlandse waterpolomannen niet naar laatste vier
Universiade: Nederland niet naar laatste vier

Het Nederlands mannenteam is er bij de Universiade in Taiwan niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De formatie van Robin van Galen verloor vrijdag in de kwartfinale met 4-6 van Italië.

Hoewel Nederland in de poule nog met 8-6 had gewonnen van de Italianen, waren beide ploegen dit keer zeer aan elkaar gewaagd. De verdedigingen zaten potdicht en de 0-0 tussenstand na een periode en 2-2 halverwege was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de derde periode kreeg Oranje bij een 3-3 stand drie keer op rij een man meer, maar die werden allemaal niet benut. Aan de andere kant wist Italië wel te scoren uit een overtalsituatie. Nadat Italië in het afsluitende speldeel 3-5 en 3-6 scoorde, was het pleit beslecht. Sam van den Burg deed in de slotfase nog wat terug namens Nederland, dat zondag in de strijd om de 5e tot en met 8e plaats nu Japan treft.

Robin van Galen: “Het veldspel was prima. We creeerden genoeg kansen, alleen waren we niet goed genoeg in de afwerking. Vier doelpunten uit twaalf man meer-situaties is simpelweg te weinig op dit niveau. Maar met name die drie gemiste overtals op rij in de vierde periode, hebben ons de das om gedaan. Erg jammer, we hadden een kans om hier een medaille te winnen. Het is nu zaak deze teleurstelling snel te verwerken en weer door te schakelen naar Japan. Die maken een sterke indruk tot nu toe, dus dat wordt nog een zware kluif.”  

Kwartfinale
Vrijdag 25 augustus

Nederland – Italië 4-6
Periodestanden: 0-0, 2-2, 1-2, 1-2
Doelpunten Nederland: Kjeld Veenhuis, Sam van den Burg, Robin Lindhout en Guus van Yperen.   

Poulewedstrijden

Vrijdag 18 augustus
Italië – Nederland: 6-8
Periodestanden: 1-3, 0-3, 3-1, 2-1
Doelpunten Nederland: Jesse Nispeling 2, Lars Reuten, Robin Lindhout, Guus van Yperen, Jorn Muller, Jesse Koopman en Thomas Lucas.

Zondag 20 augustus
Argentinië - Nederland: 3-19
Periodestanden: 1-4, 1-3, 0-6, 1-6
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 6, Robin Lindhout 5, Kjeld Veenhuis 2, Guus van Yperen 2, Sam v/d Burg, Jesse Nispeling, Lars Reuten en Jorn Muller.

Maandag 21 augustus
Australië - Nederland 5-9
Periodestanden: 1-4, 3-1, 1-1, 0-3
Doelpunten Nederland: Robin Lindhout 3, Sam van den Burg 2, Jesse Koopman, Jesse Nispeling, Pascal Janssen en Guus van Yperen.

Achtste finale
Woensdag 23 augustus 
Nederland – Roemenië 8-6
Periodestanden: 4-2, 3-1, 1-2, 0-1
Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 3, Guus van Yperen 2, Kjeld Veenhuis, Robin Lindhout en Pascal Janssen.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

LEES MEER OVER

Lees ook

Waterpoloër Lars ten Broek heeft zijn contract bij de Hongaarse topclub OSC Boedapest met één seizoen verlengd.De Edenaa…
1,251
De Nederlandse waterpolomannen hebben het Europees kampioenschap in Kroatië afgesloten met een 16-10 overwinning op Duit…
1,666